Η Apple επιβεβαιώνει ότι όλες οι συσκευές Mac και iOS επηρεάζονται απο τα Meltdown και Specter

apple logo

Εδώ και λίγες μέρες είναι γνωστό ότι οι περισσότερες σύγχρονες CPUs Intel, ARM και AMD επηρεάζονται από τα σοβαρά προβλήματα διαρροής μνήμης του Kernel γνωστά ως Spectre and Meltdown. Αν και η Microsoft και η Google είχαν απαντήσει και δήλωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν τυχόν κακόβουλες επιθέσεις, η Apple δεν απάντησε. Ωστόσο, η εταιρεία του Cupertino αναγνώρισε τώρα το ελάττωμα και είπε ότι επηρεάζονται όλες οι συσκευές Mac και iOS, πλην του Apple Watch.

H εταιρεία τόνισε λέγοντας ότι δεν υπάρχουν γνωστά κενά ασφάλειας που να επηρεάζουν τους πελάτες αυτή τη στιγμή. Η Apple διευκρίνισε επίσης ότι διέθεσε patches στα iOS 11.2, macOS 10.13.2 και tvOS 11.2 για την αποφυγή του Meltdown. Εφόσον το θέμα απαιτεί φόρτωση μιας κακόβουλου εφαρμογής σε συσκευή Mac ή iOS, η Apple έχει συμβουλεύσει την εγκατάσταση λογισμικού μόνο από γνωστές πηγές.

Επιπλέον, η Apple έχει διαβεβαιώσει ότι τις επόμενες μέρες σχεδιάζει να διαθέσει patches στο Safari για να βοηθήσει στην υπεράσπιση έναντι του Spectre, το οποίο είναι ακόμα ένα ελάττωμα ασφαλείας. Παρά τις ανησυχίες ότι οι διορθώσεις ενδέχεται να επιβραδύνουν τους υπολογιστές, η Apple δήλωσε ότι οι κινήσεις της κατά του Meltdown δεν έχουν επηρεάσει την απόδοση. Ωστόσο, η διόρθωση του προγράμματος περιήγησης Safari για την αντιμετώπιση του Spectre θα μπορούσε να επιβραδύνει την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης κατά λιγότερο από 2,5%.