Η Apple εργάζεται στην τεχνολογία αυτο-οδήγησης αυτοκινήτου επιβεβαιώνει ο Tim Cook

iCar

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η εταιρεία επικεντρώνεται σε αυτόνομα συστήματα αυτοκινήτων. Είπε ότι είναι περισσότερο επικεντρωμένη στην τεχνολογία αυτο-οδήγησης και όχι απαραίτητα το ίδιο το αυτοκίνητο. Είπε επίσης ότι η Apple τη βλέπει ως “τη μητέρα όλων των έργων AI”. Αν έχετε οδηγήσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι στην πραγματικότητα μια θαυμάσια εμπειρία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Cupertino.

Το περιέγραψε ως φορείς της αλλαγής που συμβαίνουν γενικά στο ίδιο χρονικό πλαίσιο -η τεχνολογία αυτο-οδήγησης, ηλεκτρικά οχήματα και ηχογράφηση. Πέρυσι η Apple επένδυσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην κινεζική υπηρεσία δρομολογίων Didi Chuxing για να κατανοήσει καλύτερα την κινεζική αγορά.

Με κωδική ονομασία Project Titan, η εταιρεία ήταν πάντα σφιχτή για το έργο και ποτέ δεν την αναγνώρισε επισήμως. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους υπήρξε μια έκθεση που ανέφερε ότι η Apple έκλεισε τμήματα του έργου της για τα  αυτοκινούμενα οχήματα  και έδιωξε δεκάδες υπαλλήλους που εργάζονταν στο έργο ως μέρος μιας επανεκκίνησης.

Αργότερα, η εταιρία υπαινίχθηκε τα σχέδιά της για τα self-driving αυτοκίνητα με επιστολή που υπέβαλε στην U.S National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Ο CEO της Apple δεν επιβεβαίωσε στην τελευταία συνέντευξη αν η εταιρεία θα κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο.