Η Canon EOS 5DS Mark II αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη του 2017

canon eos 5ds mark ii rumors

Η Canon φέρεται να εργάζεται πάνω στην αναβάθμιση των 5Ds EOS και 5DS R φωτογραφικών μηχανών DSLR σε 50 MP ανάλυση. Η αντικατάσταση αυτών των μοντέλων θα γίνει στα τέλη του 2017, λένε οι πηγές.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, οι δύο φωτογραφικές μηχανές είναι πανομοιότυπες. Η μόνη διαφορά είναι η επίδραση του φίλτρου χαμηλής διέλευσης στην EOS 5DS R. Οι φήμες αναφέρει ότι η επικείμενη EOS 5DS/R Mark II θα είναι μόνο μία φωτογραφική μηχανή και θα αντικαταστήσει και τις δύο EOS 5DS και 5DS R. Όπως είναι γνωστό, η Canon κάνει συνήθως αναβάθμιση στις full frame DSLR της κάθε 4 χρόνια ή και περισσότερο. Έτσι, αν αληθεύουν οι φήμες αυτή θα είναι η ταχύτερη αντικατάσταση που έγινε ποτέ απο την εταιρεία.

Η high-end κάμερα με τα 50 megapixel θα διαθέτει διπλό επεξεργαστή DIGIC 6, ένα 61-σημείων AF σύστημα με 41 σημεία τύπου σταυρού και 150.000-pixel RGB + IR αισθητήρα μέτρησης με 252 ζώνες. Θα έχει δυνατότητα εγγραφής βίντεο HD 1080 / 30p (πολύ χαμηλό για τα λεφτά της) και θα προσφέρει διπλή υποδοχή κάρτας SD / CF. Βέβαια δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία αυτή τη στιγμή και αυτά είναι απλά εικασίες βάση των προηγούμενων μοντέλων. Οπότε τα τεχνικά χαρακτηριστικά πιθανόν να είναι εντελώς διαφορετικά. Το πιο σίγουρο είναι ότι ο διάδοχος της Canon EOS 5DS θα έχει ένα νέο αισθητήρα και το σώμα θα πρέπει να είναι το ίδιο εργονομικό όπως  στην πρόσφατη 5D Mark IV.