Η Google ανακοινώνει το πρόγραμμα Appsperiments

Google-Storyboard-Selfissimo-and-Scrubbies

Η Google ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα appsperiments με έμφαση στις καλύτερες και χρήσιμες εμπειρίες κινητής φωτογραφίας που βασίζονται στην πειραματική τεχνολογία. Η εταιρεία έχει επίσης ξεκινήσει τρεις νέες εφαρμογές που βασίζονται στο ίδιο πρόγραμμα. Storyboard, Selfissimo! και Scrubbies για Android και iOS.

Η Google λέει ότι η προσέγγιση “appsperimental” εμπνεύστηκε από την Motion Stills, η οποία είναι μια εφαρμογή που αναπτύχθηκε από ερευνητές της Google που μετατρέπει τα σύντομα βίντεο σε κινηματογραφικές ταινίες και χρονικά περιθώρια χρησιμοποιώντας πειραματικές τεχνολογίες σταθεροποίησης και απόδοσης. Βασίζονται στην αναγνώριση αντικειμένων, στην κατάτμηση προσώπων, αλγορίθμων σχηματισμού, στην αποδοτική τεχνολογία κωδικοποίησης εικόνας και αποκωδικοποίησης. Η πρώτη εφαρμογή μεταξύ της λίστας είναι το Storyboard. Αυτή είναι μια εφαρμογή που μετατρέπει τα βίντεο σας σε μονόχρωμες σελίδες κόμικς, αποκλειστικά στη συσκευή.

Μπορείτε ακόμα να καταγράψετε ένα βίντεο και να το φορτώσετε στο storyboard, ο οποίος θα επιλέξει αυτόματα τα ενδιαφέροντα πλαίσια βίντεο, τα καθορίζει και θα εφαρμόζει οποιοδήποτε από τα έξι οπτικά στυλ. Μπορείτε να αλλάξετε το οπτικό στυλ απλά πατώντας προς τα κάτω. Η εφαρμογή Storyboard είναι διαθέσιμη μόνο για το Android αυτή τη στιγμή.

Προχωρώντας, το επόμενο στη λίστα είναι το Selfissimo! η οποία δημιουργεί μια κομψή ασπρόμαυρη φωτογραφία κάθε φορά που φωτογραφίζετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη φωτογράφηση απλά αγγίζοντας την οθόνη και μπορείτε να την σταματήσετε ξανά πατώντας στην οθόνη. Σας επιτρέπει επίσης να αναθεωρήσετε τις εικόνες που προκύπτουν είτε αποθηκεύοντας μεμονωμένες εικόνες είτε ολόκληρη τη λήψη. Το Selfissimo! είναι διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για iOS.

Τελευταίο στη λίστα είναι τα Scrubbies που σας επιτρέπει να χειρίζεστε εύκολα την ταχύτητα και την κατεύθυνση της αναπαραγωγής βίντεο δημιουργώντας έτσι βρόχους βίντεο που επισημαίνουν τις ενέργειες. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε αστεία πρόσωπα και στιγμές επανάληψης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταγράψετε ένα βίντεο στην εφαρμογή και στη συνέχεια να το επανατοποθετήσετε με τα δάκτυλά σας. Ο καθαρισμός με ένα δάκτυλο αναπαράγει το βίντεο και με δύο δάχτυλα καταγράφει την αναπαραγωγή, ώστε να μπορείτε να το αποθηκεύσετε ή να το μοιραστείτε. Το Scrubbies είναι μια αποκλειστική εφαρμογή iOS.