Η Google δεν σας επιτρέπει πλέον να αλλάξετε το domain της χώρας σας

google logo

Από σήμερα, η Google δεν θα σας επιτρέψει πλέον να έχετε τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης απλώς αλλάζοντας το Google όπως το Google.com για τις Η.Π.Α. ή google.co.uk για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία είπε ότι τώρα θα προσφέρει αποτελέσματα αναζήτησης που σχετίζονται με την τοποθεσία σας, ανεξάρτητα από τον τομέα που ανοίγετε.

Η Google λέει ότι μία στις πέντε αναζητήσεις στο Google σχετίζεται με την τοποθεσία και είναι πολύ σημαντικό για την εταιρεία να παρέχει τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης και ακριβείς πληροφορίες. Η εταιρεία έχει επισημανθεί νωρίτερα και έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές μέσω κωδικών χώρας ανώτατου επιπέδου. Ωστόσο, ξεκινώντας σήμερα, η εταιρεία ενημέρωσε τον τρόπο με τον οποίο επισημαίνει τις υπηρεσίες χώρας στον ιστό για κινητά, την εφαρμογή Google για iOS και την Αναζήτηση επιφάνειας εργασίας και τους Χάρτες.

Η τοποθεσία σας θα καθορίσει τώρα τα αποτελέσματα αναζήτησης ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο έχετε πρόσβαση. Εάν ταξιδεύετε σε διαφορετική τοποθεσία, θα σας εξυπηρετήσει αυτόματα με αποτελέσματα αναζήτησης με βάση τον τόπο που έχετε επισκεφθεί και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην προεπιλογή μόλις επιστρέψετε. Ωστόσο, υπάρχει μια λύση για αυτό και μπορείτε να το ξεγελάσετε μόνο με την αλλαγή της θέσης των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης. Μπορείτε απλά να κατευθυνθείτε στις “ρυθμίσεις αναζήτησης” στο πρόγραμμα περιήγησης και να αλλάξετε την τοποθεσία για να λάβετε αποτελέσματα βάσει αυτής της τοποθεσίας. Επιπλέον, στο κάτω μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης, μπορείτε να δείτε ποια υπηρεσία της χώρας χρησιμοποιείτε αυτήν τη στιγμή.

Η Google διευκρινίζει ότι η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει μόνο τον τρόπο με τον οποίο επισημαίνονται οι υπηρεσίες Google Search και Maps, αλλά δεν θα επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας αυτών των προϊόντων ούτε θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται υποχρεώσεις βάσει της εθνικής νομοθεσίας. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η Google διαχειρίζεται τις υπάρχουσες υπηρεσίες της όπως το Gmail, το YouTube, το Blogger και πολλά άλλα.