Η Google θα αναβαθμίσει το firmware των Nexus 5X και Nexus 6P για την υποστήριξη χειρονομιών στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων

Nexus 6P

H Google αξιολογεί μια νέα ενημερωμένη έκδοση του firmware για να προσθέσει χειρονομίες στο scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων για tα Nexus 5X και Nexus 6P. Τα πρόσφατα Pixel και Pixel XL smartphones έρχονται με χειρονομίες στον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων οι οποίες σας επιτρέπουν πχ. με swipe στον σαρωτή, να αποκτήσετε γρήγορη πρόσβαση στις ειδοποιήσεις.

Και οι δύο συσκευές Nexus φοράνε τον ίδιο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως τα νέα smartphones Pixel. Τα Nexus 5X Nexus 6P χρησιμοποιούν παρόμοιο υλικό αλλά παλαιότερες εκδόσεις του firmware που δεν έχουν την υποστήριξη για χειρονομίες. Ενημερώνοντας το firmware που χρησιμοποιείται και κάποια άλλα πράγματα, θα δώσουν μια νέα πνοή στις περσινές συσκευές με το stock λειτουργικό της Google.

Αν και αυτό δεν είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, είναι αρκετά χρήσιμο. Η Google δεν έχει επιβεβαιώσει εάν θα επεκτείνει σταδιακά την αναβάθμιση του firmware για τα Nexus τηλέφωνα, αλλά ελπίζουμε ότι είναι διαθέσιμο στις συσκευές σύντομα.