Η Google και το Facebook έχασαν $100 εκατομμύρια απο phishing scam

Phising Scam

Η Google και το Facebook επιβεβαιώθηκαν ως θύματα μιας επίθεσης ηλεκτρονικού ψαρέματος αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία πρωτοαναφέρθηκε τον Μάρτιο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Fortune.

Τον Μάρτιο, αναφέρθηκε ότι ένας Λιθουανός άνδρας είχε κατηγορηθεί για μια επίθεση ηλεκτρονικού “ψαρέματος” ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εναντίον “δύο αμερικανικών εταιρειών διαδικτύου” που δεν είχαν ονομαστεί τότε. Ο Evaldas Rimasauskas φέρεται να εφάρμοσε ένα περίπλοκο σχέδιο για να εξαπατήσει τις εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ. Κατασκεύασε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τιμολόγια και εταιρικά γραμματόσημα για να μιμηθεί έναν μεγάλο κατασκευαστή με βάση την Ασία, με τους οποίους οι τεχνολογικές εταιρείες πραγματοποιούσαν τακτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Προγραμματίζει και εκτελεί ένα περίτεχνο σχέδιο που παρουσιάζει την Quanta Computer, έναν ταϊβανέζικο κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών, των οποίων οι πελάτες περιλαμβάνουν την Google και το Facebook.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στέλνονται πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια στον Rimasauskas. Τα χρήματα φέρονται να αποστέλλονται σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ανατολική Ευρώπη. Το Facebook και η Google έχουν πει στη δημοσίευση ότι έχουν ανακτήσει τα χρήματα που έχουν σταλεί στον scamer.