Η Google ξεκινάει το Play Protect σε όλες τις συσκευές Android

Play Protect

Η Google είχε ανακοινώσει την εφαρμογή ασφαλείας Play Protect στη φετινή διάσκεψη I/O. Τώρα, η εταιρεία ξεκίνησε αυτό το χαρακτηριστικό σε όλες τις συσκευές Android. Το Play Protect σαρώνει αυτόματα το τηλέφωνο στο παρασκήνιο για να ελέγξει αν υπάρχουν κακόβουλες εφαρμογές.

Παρόλο που το Play Protect λειτουργεί αυτόματα, οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν χειροκίνητα απο την λειτουργία για να ξεκινήσει αναζήτηση για μη φυσιολογική συμπεριφορά των εφαρμογών. Η Google διαπιστώνει επίσης ότι οι εφαρμογές που μεταφορτώνονται στο Google Play Store σαρώνονται από την Google από πρώτο χέρι για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του smartphone του χρήστη.

Μπορείτε να κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις> Google για να ελέγξετε αν έχετε λάβει το Play Protect στη συσκευή σας.

Η Google δήλωσε,

Όλες οι εφαρμογές Android υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας πριν εμφανιστούν στο Google Play Store. Εμείς ελέγχουμε κάθε προγραμματιστή εφαρμογών στο Google Play και αναστέλλουμε αυτούς που παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Επομένως, ακόμα και προτού κατεβάσετε μια εφαρμογή, γνωρίζετε ότι έχει ελεγχθεί και εγκριθεί. Στη συνέχεια, το Play Protect σαρώνει δισεκατομμύρια εφαρμογές καθημερινά για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα παραμένουν εντάξει.