Η HP λανσάρει το Chromebook 11-ιντσών G5 με 12,5 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και προαιρετική οθόνη αφής

HP Chromebook 11 G5

Η HP εγκαινίασε σήμερα την τελευταία έκδοση στην low-end κατηγορία των Chromebook, το 11-ιντσών HP Chromebook G5. Με την πρώτη ματιά μπορεί να μην φαίνεται να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σχετικά με αυτό το φορητό υπολογιστή, αλλά μερικά από τα χαρακτηριστικά του ξεχωρίζουν: ο φορητός υπολογιστής διαθέτει περισσότερες από 12 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας και υπάρχει επίσης ένα μοντέλο που περιλαμβάνει μια οθόνη αφής (απαραίτητη για εκείνους που σχεδιάζουν να να επωφεληθούν από την πρόσφατη ανακοίνωση για υποστήριξή Android εφαρμογών που έρχονται σε περισσότερες συσκευές με Chrome OS αργότερα αυτό το έτος).

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι η κύρια αγορά-στόχος για αυτό το laptop είναι η εκπαίδευση. “Οι μηχανικοί της HP πήραν feedback από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, χρησιμοποιώντας τα Chromebook στον πραγματικό κόσμο για να βελτιώσετε την επόμενη γενιά συσκευών”, είπε η HP στο δελτίο τύπου της. “Συγκεκριμένα, με στόχο να κάνουν την πιο πρόσφατη έκδοση του λεπτού και ελαφριού Chromebook 11 G5 πιο ανθεκτικό και φιλικό προς το χρήστη και για τους φοιτητές από ποτέ.”

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του φορητού υπολογιστή, θα βρείτε έναν επεξεργαστή Intel Celeron N3060, μια κάμερα web HP TrueVision HD ανάλυσηw 720p, είτε 2GB ή 4GB μνήμης RAM, και επιλογές αποθήκευσης είτε σε 16GB είτε σε 32GB. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα 11,6-ιντσών HD IPS 1366 x 768 με οθόνη αφής Gorilla Glass ή 11,6 ιντσών HD Anti-glare 1366 x 768 πρότυπη οθόνη. Το μοντέλο οθόνη αφής ζυγίζει 2,51 κιλά και διαρκεί περίπου 11 ώρες με μία μόνο φόρτιση, ενώ το μοντέλο μη-αφής ζυγίζει 2,61 κιλά και διαρκεί μέχρι 12 ώρες και 30 λεπτά. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν δύο USB 3.1 θύρες, καθώς και υποδοχή για ακουστικά.

Ενώ οι εφαρμογές Android δεν θα είναι σε αυτό το Chromebook κατά την κυκλοφορία του, η Google έχει σχέδια για την εγκατάσταση υποστήριξης του PlayStore στα πλέον πρόσφατα Chromebook πριν από το τέλος του έτους. Η HP λέει ότι το Chromebook 11 G5 θα είναι διαθέσιμο από τον Ιούλιο και θα φτάσει στα καταστήματα λιανικής τον Οκτώβριο. Τιμή δεν ανακοινώθηκε.