Η Intel ολοκλήρωσε επίσημα την εξαγορά της Mobileye ύψους 15,3 δις δολαρίων

Intel,Mobileye

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η Intel συμφώνησε να αγοράσει την automotive τεχνολογία της Mobileye. Τώρα, η εταιρεία ολοκλήρωσε τελικά την εξαγορά ύψους 15,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκτώντας περίπου το 84 τοις εκατό των μετοχών της Mobileye.

Η εξαγορά της Mobileye θα βοηθήσει την Intel να ενισχύσει τις αυτοματοποιημένες λύσεις οδήγησης της. Η Mobileye είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Ισραήλ και θα παραμείνει η έδρα της στην Ιερουσαλήμ υπό την ηγεσία του συνιδρυτή Amnon Shashua, του συνιδιοκτήτη της Mobileye, Chairman και CTO. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Cyclops, θυγατρική της Intel, διαγωνίσθηκε για να αποκτήσει όλες τις  μετοχές της Mobileye για $63,54 ανά μετοχή σε μετρητά.

Ο CEO της Intel, Brian Krzanich, δήλωσε:

Με την Mobileye, η Intel αναδεικνύεται ως ηγέτης στη δημιουργία της τεχνολογικής βάσης που χρειάζεται η αυτοκινητοβιομηχανία για ένα αυτόνομο μέλλον. Είναι μια συναρπαστική πρόκληση μηχανικής και μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης για την Intel. Ακόμη πιο συναρπαστικό είναι το δυναμικό για αυτόνομα αυτοκίνητα να μεταμορφώνουν βιομηχανίες, να βελτιώνουν την κοινωνία και να σώζουν εκατομμύρια ζωές.