Η Kaspersky Lab στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στο ψηφιακό έγκλημα – 20 χρόνια μετά το Cascade

kaspersky-lab

Καθώς γιορτάζει την εικοστή επέτειό της, η Kaspersky Lab, παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας, βλέπει την αποστολή της που ξεκίνησε ως αποστολή ενός ανθρώπου να εξελίσσεται σε παγκόσμια σταυροφορία ενάντια στο ψηφιακό έγκλημα.

Με την καινοτομία και το όραμα στην καρδιά της, φέτος η Kaspersky Lab θα φτάσει τον αγώνα της σε άλλα επίπεδα – παρουσιάζοντας βασικές καινοτομίες, όπως το προσαρμοστικό Kaspersky Security Cloud και το Kaspersky OS – για να δώσει στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές τα απαραίτητα εφόδια για να προστατευθούν από τις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές. Από το έργο Earth 2050, αποκαλύπτοντας πως θα μοιάζει στο μέλλον το τοπίο των ψηφιακών απειλών, μέχρι το πείραμα Sound of Safety, το οποίο διερευνά τους ήχους που συνδέονται με το αίσθημα της ασφάλειας, η Kaspersky Lab παραμένει ένα βήμα μπροστά από τους εγκληματίες και βρίσκεται στο προσκήνιο της βιομηχανίας της ψηφιακής ασφάλειας.

Το 1989, ένας νέος μηχανικός λογισμικού ανακάλυψε ότι ο υπολογιστής του έχει δεχτεί επίθεση από τον διαβόητο ιό Cascade. Γοητευμένος από την πρόκληση, αποφάσισε να εντοπίσει τον ιό, να τον αναλύσει και να δημιουργήσει λογισμικό που θα μπορούσε να τον εξουδετερώσει. Αυτός ο μηχανικός ήταν ο Eugene Kaspersky και έτσι ξεκίνησε η ιστορία της Kaspersky Lab, μιας επιχείρησης 20 ετών που πλέον απασχολεί περισσότερους από 3.700 ανθρώπους.

Το 1997, ο Eugene και τρεις άλλοι εταίροι ίδρυσαν την Kaspersky Lab. Ξεκινώντας με μόλις 19 άτομα, η Kaspersky Lab έχει εξελιχθεί σε διεθνή ηγέτη στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας, που δραστηριοποιείται σε 200 χώρες και περιοχές και με 35 γραφεία σε 31 χώρες. Τα προϊόντα και οι τεχνολογίες της εταιρείας παρέχουν προστασία σε περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 270.000 εταιρικούς πελάτες παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς ιστορίας της, η Kaspersky Lab έχει δει πολλές αλλαγές στο τοπίο των απειλών – καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και οι οργανισμοί προσεγγίζουν την ασφάλειά τους. Ο ταχύς πολλαπλασιασμός των νέων τεχνολογιών σήμαινε ότι ο υπολογιστής που ο Eugene διέσωσε για πρώτη φορά από το Cascade είναι παρωχημένος, όπως και πολλοί άλλοι, και τώρα χρησιμοποιεί πολλαπλές συσκευές κάθε μέρα. Αλλά, ενώ η συνδεσιμότητά μας έχει βελτιώσει τη ζωή μας και την έχει αλλάξει για πάντα, η αυξανόμενη εξάρτησή μας από τον τομέα της Πληροφορικής έχει καταστήσει τις ψηφιακές απειλές ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία έχει γίνει τόσο σημαντική για τις καθημερινές εμπειρίες των καταναλωτών, η τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας του τομέα της Πληροφορικής έχει γίνει διπλάσια. Ο Eugene και η ομάδα του κατανοούν το παγκόσμιο τοπίο των ψηφιακών απειλών και είναι μεταξύ των καλύτερων όσον αφορά στην ανίχνευση και την εξουδετέρωση όλων των μορφών κακόβουλων προγραμμάτων. Ο πλούτος της εμπειρίας που αποκτήθηκε από την επιχείρηση μετά από χρόνια αντιμετώπισης σημαντικών απειλών του τομέα της Πληροφορικής είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της Kaspersky Lab και επιτρέπει στην ομάδα να παραμείνει ένα βήμα μπροστά από πιθανές απειλές.

Σήμερα, το χαρτοφυλάκιο της Kaspersky Lab περιλαμβάνει λύσεις ασφάλειας για ένα ευρύ φάσμα πελατών. Αυτές προστατεύουν τους καταναλωτές, αλλά και μεγάλες, μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις από διάφορες μορφές απειλών και τους παρέχουν κατάλληλα εργαλεία για τον έλεγχο και τη διαχείριση της ασφάλειάς τους.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της Kaspersky Lab είναι η ομάδα της, όπως εξηγεί ο Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaspersky Lab: «Είκοσι χρόνια σε μια επιχείρηση είναι πολύς καιρός. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, την αγαπώ ακόμα. Αγαπώ την ομάδα μας και το έργο που κάνουμε. Έχουμε καλές και κακές στιγμές και έχουμε μάθει πολλά ο ένας από τον άλλο. Τα τελευταία 20 χρόνια εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο κάθε μέρα – αναλύοντας και καταπολεμώντας κάθε είδους απειλές που έχουν εξελιχθεί την εκάστοτε εποχή, κάνοντας τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ήμουν πολύ τυχερός – η δουλειά μου είναι το πάθος μου. Ακόμη και μετά από δύο δεκαετίες με καθοδηγεί ακόμα η περιέργεια: τι είναι αυτό, πώς λειτουργεί και γιατί; Είμαι γοητευμένος από την τεχνολογία και μαθαίνω τόσα πολλά από τους ανθρώπους γύρω μου».

«Στόχος μου είναι να βοηθήσουμε κάθε μία από τις ομάδες μας να συνεισφέρει όσο μπορεί – να γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου. Είναι κάτι πέρα από απλή δουλειά – είναι ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα της Kaspersky Lab», κατέληξε ο Eugene Kaspersky.