Η LG ανακοίνωσε τα UltraFine 5K και 4K monitors για Macs

LG UltraFine 5K

Η LG έχει δύο νέες εξαιρετικές οθόνες υψηλής ευκρίνειας, ειδικά σχεδιασμένες για να λειτουργούν καλά με τους Mac υπολογιστές. Υπάρχει η Ultra Fine 5K οθόνη και στη η πολύ λεπτή 4K οθόνη.

Η UltraFine 5K είναι μια Thunderbolt οθόνη IPS με 5120 x 2880 ανάλυση. Έχει 500 nits μέγιστη φωτεινότητα και υποστηρίζει το χρωματικό χώρο DCI-P3. Στο πίσω μέρος της οθόνης είναι τέσσερις USB υποδοχές τύπου C, εκ των οποίων η μια είναι Thunderbolt 3 και οι υπόλοιπες τρεις είναι USB 3.1 Gen 1 θύρες με εύρος ζώνης 5Gbps η κάθε μία. Μπορείτε να συνδέσετε το νέο σας MacBook Pro με την οθόνη πάνω από την υποδοχή Thunderbolt και να έχετε ελεύθερες τρεις επιπλέον θύρες USB, καθώς επίσης και την τροφοδοσία της ενσωματωμένης κάμερας και των ηχείων στην οθόνη. Η οθόνη μπορεί επίσης να παρέχει 85W για να φορτίσετε το MacBook Pro σας πάνω από την ίδια Thunderbolt σύνδεση. Η ενσωμάτωση με το MacOS σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγχετε τη φωτεινότητα και την ένταση της οθόνης μέσω του Mac σας. Η οθόνη υποστηρίζει κλίση και το ύψος προσαρμογής και το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένα.

ΗUltraFine 4K οθόνη από την άλλη πλευρά, δεν είναι μια Thunderbolt οθόνη. Είναι μια 21,5-ιντσών οθόνη IPS με 4096 x 2304 ανάλυση, 500 nits μέγιστη φωτεινότητα, και DCI-P3 υποστήριξη χρωματικό χώρο. Στο πίσω μέρος είναι μια είσοδος USB-C, η οποία το καθιστά συμβατό με τα USB Type-C Mac, όπως τα νέα MacBook και MacBook Pro. Η ιστοσελίδα της Apple υποστηρίζει την απαίτηση του MacOS Sierra  10.12.1, έτσι δεν είναι σίγουρο αν αυτό θα λειτουργεί με άλλες συσκευές τύπου C, όπως Windows PCs και Android smartphones. Αυτή η οθόνη έχει επίσης τρεις τύπου C θύρες στο πίσω μέρος για τα περιφερειακά αλλά υποστηρίζει μόνο USB 2.0 με ταχύτητα 480Mbps η καθεμία λόγω του περιορισμένου εύρους ζώνης του τύπου C σε σύγκριση με την Thunderbolt 3. Εξακολουθεί να έχει ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία, αλλά δεν υπάρχει κάμερα. Επίσης, μπορεί να παρέχει μόνο 60W σε ένα συνδεδεμένο Mac από την Type-C θύρα. Η οθόνη υποστηρίζει κλίση και το ύψος προσαρμογής και το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένα.

Το UltraFine 5K Display διατίθεται στην τιμή των $1,300 και η UltraFine 4K οθόνη στα $700.