Η Microsoft δεν θα υποστηρίξει παλιές εκδόσεις των Windows στους νέους επεξεργαστές

Microsoft logo

Ήσασταν έτοιμοι  να πάρετε ένα νέο υπολογιστή με Windows στο γραφείο του τρέχοντος έτους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε σε Windows 10 κατά τη διαδικασία; Μπορεί να μην έχετε πολλά περιθώρια επιλογής, δυστυχώς. Η Microsoft αποκάλυψε ότι, από τώρα και στο εξής, οι νεότεροι επεξεργαστές από την AMD, την Intel και την Qualcomm θα απαιτήσει την τρέχουσα έκδοση των Windows για να σας παρέχει υποστήριξη στην επιχείρησή σας. Μην περιμένετε ότι ο σταθμός εργασίας που βασίζεται στα Windows 7, θα τρέξει σωστά … ή πιο πιθανό, καθόλου.

Θα πρέπει να είστε επιλεκτικοί σχετικά με τους υπάρχων επεξεργαστές, πάρα πολύ. Η Microsoft ετοιμάζει μια λίστα με Skylake-based επεξεργαστές που θα υποστηρίζουν τα Windows 7 και 8.1, αλλά αυτό πρόγραμμα θα διαρκέσει μόνο μέχρι τις 17 Ιουλίου 2017. Μετά από αυτό, η εταιρία θα πρέπει να κάνει αναβάθμιση σε Windows 10 για να πάρει την οποιαδήποτε βοήθεια. Τουλάχιστον μερικοί από τους νεότερους υπολογιστές των επιχειρήσεων από την Dell, HP και Lenovo είναι έτοιμοι να κάνουν τη μετάβαση.

Η νέα πολιτική θα βοηθήσει τη Microsoft να εγκαταστήσει το λειτουργικό της σε περισσότερους υπολογιστές στο μέλλον. Πολλοί πελάτες της επιχείρησης αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, προσκολλημένοι σε παλιότερες εκδόσεις των Windows για όσο το δυνατόν περισσότερο, μέχρι το σημείο όπου οι κατασκευαστές PC προσφέρουν μερικές φορές αυτές τις εκδόσεις για καινούργια συστήματα. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι μια επιλογή στο μέλλον.  Ο εργοδότης σας θα πρέπει να βάλει την τελευταία έκδοση των Windows, αν θέλει να κάνει σωστή δουλειά.

Πηγή