Η Microsoft θα σταματήσει το Lumia lineup τον Δεκέμβριο

Microsoft Lumia 540

Αν και αυτό δεν θα μπορούσε να έρθει ως έκπληξη για τους περισσότερους, η Microsoft φαίνεται να σχεδιάζει να σκοτώσει το Lumia lineup συσκευών της μέχρι το τέλος του έτους.

Η Microsoft έχει κάνει ότι περνάει απο το χέρι της για να ενισχύσει τις πωλήσεις των smartphones της, μειώνοντας ακόμα και τις τιμές σαν να μην υπάρχει αύριο. Ωστόσο, ακόμη και οι φθηνότερες τιμές δεν μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά ένα λειτουργικό σύστημα που δεν είναι και τόσο ώριμο και ένα οικοσύστημα που οι περισσότεροι άνθρωποι διστάζουν να προσαρμοστούν σε αυτό. Όπως έχουμε ξαναπεί η εταιρεία έχει χάσει τη κούρσα του mobile εδώ και πολλά χρόνια ή μάλλον καλύτερα απο το 2007 και μετά όπου το πρώτο iPhone έφερε την επανάσταση και απλά η Microsoft δεν μπόρεσε ποτέ να ακολουθήσει την εξέλιξη.

Τρέχουσες εκθέσεις δείχνουν ότι η παραγωγή θα σταματήσει μέχρι το Δεκέμβριο, αλλά θα συνεχίσουν να πωλούνται τα smartphones μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Αντί αυτού, η Microsoft αναμένεται να εστιάσει τις προσπάθειές της στο νέο Surface Phone. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σίγουρο το αν θα το κυκλοφορήσει στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι οι φήμες για αυτό έχουν σταματήσει να υφίστανται για αρκετό διάστημα τώρα.