Η Microsoft φέρνει τη Cortana στο Xbox One

Cortana Xbox One

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι φέρνει μια σειρά από ενημερώσεις και βελτιώσεις στο Xbox One, με πιο σημαντική ότι φέρνει τη φωνή της ψηφιακή βοηθού της Cortana στο Xbox One.

Οι φωνητικές εντολές της Cortana για το Xbox One θα λειτουργεί με τα δύο ακουστικά και το Kinect. Η Cortana θα σας βοηθήσει να βρείτε νέα παιχνίδια, να δείτε τι κάνουν οι φίλοι σας, μέχρι και να ολοκληρώσετε κοινές εργασίες. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κονσόλα απλά λέγοντας ”Γεια σου Cortana, Xbox On“. Οι παλαιότερα Xbox εντολές θα συνεχίσουν να λειτουργούν, αλλά θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή, δίνοντας την εντολή “Hey Cortana”. Η Cortana έρχεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία πρώτα και οι παίκτες μπορούν να αναμένουν μια οικεία εμπειρία που βρήκαν σε άλλες Windows 10 συσκευές.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει κι άλλα χαρακτηριστικά, όπως το Facebook Friend Finder, καλύτερη ενσωμάτωση των Windows 10 και ούτω καθεξής. Η Microsoft δήλωσε ότι θα συνεχίσει να χτίζει νέα χαρακτηριστικά για την Cortana με την πάροδο του χρόνου. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο κοινό Xbox Preview για το Xbox One. Εν τω μεταξύ, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει στο Xbox app (beta) για τα Windows 10.