Η Qualcomm ανακοίνωσε το X50 5G modem με έως 5 Mbps ταχύτητες λήψης

Qualcomm 5G modem

Η Qualcomm αποκάλυψε το X50 5G μόντεμ στη 2016 4G/5G σύνοδο κορυφής στο Χονγκ Κονγκ. Το μόντεμ X50 5G υποστηρίζει ταχύτητες λήψης έως και 5Gbps η οποία είναι 5 φορές πιο γρήγορα από ότι το γρηγορότερο 4G modem. Χρησιμοποιεί ευρύ εύρος ζώνης διαθέσιμο στη ζώνη των 28 GHz χιλιοστά κύματος (mmWave) σε συνδυασμό με τις προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας σήματος.

Το μόντεμ X50 5G μπορεί να συνδυαστεί με έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon ο οποίος διαθέτει ενσωματωμένο Gigabit LTE modem. Εκτός από την υποστήριξη 4G LTE και mmWave 5G, η ολοκληρωμένη πλατφόρμα multi-mode 4G/5G έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην παροχή διπλής σύνδεσης (έτσι μια κινητή συσκευή μπορεί να συνδεθεί ταυτόχρονα με τις δύο γενιές της τεχνολογίας) για να επιτευχθεί το απρόσκοπτο mobility μεταξύ των δύο.

Το X50 5G μπορεί να συνδεθεί με τη χρήση έως και 800 MHz του εύρους ζώνης μέσω 8 × 100 συνάθροιση φορέα MHz. Χρησιμοποιώντας προηγμένες πολλαπλών εισόδων, πολλαπλών εξόδων (MIMO) τεχνικές όπως προσαρμοστική beamforming και παρακολούθησης πορείας, το μόντεμ Snapdragon X50 5G μπορεί να επεκτείνει το φάσμα των mmWave μεταδόσεις σε μη-line-of-sight σενάρια, και την υποστήριξη του mobility.

Το μόντεμ Snapdragon X50 5G αναμένεται να ξεκινήσει ως δείγμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και τα πρώτα προϊόντα που θα το ενσωματώνουν, αναμένονται το 2018.