Η Qualcomm ανακοινώνει πρώτης κατηγορίας gigabit LTE mobile συσκευή και δίκτυο

NETGEAR Mobile Router MR1100

Η Qualcomm έχει συνεργαστεί με τις Telstra, Ericsson, και NETGEAR, για τη πρώτη mobile συσκευή και το δίκτυο Gigabit Class LTE παγκοσμίως. Η συσκευή είναι το NETGEAR Mobile Router MR1100, το οποίο χρησιμοποιεί το μόντεμ Snapdragon X16 LTE που σχεδιαστεί για να παρέχει συνδεσιμότητα Gigabit Class LTE, καθώς και Qualcomm Wi-Fi λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να επιτευχθεί το Gigabit Wi-Fi.

Το NETGEAR Mobile Router MR1100 εκμεταλλεύεται διάφορες τεχνολογίες LTE για προχωρημένους, συμπεριλαμβανομένων 3x συνάθροιση φορέα, 4 × 4 MIMO, και 256-QAM για την ενίσχυση σε ταχύτητες λήψης έως τη μέγιστη τιμή των 979 Mbps. Επίσης, χρησιμοποιεί τη λύση 802.11ac Qualcomm με 2 × 2 MIMO και υποστήριξη dual-band για τη συνολική Wi-Fi απόδοσης έως 1Gbps. Η υποστήριξη dual-band έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει ο δρομολογητής να εξυπηρετήσει τις συσκευές στις δύο 2.4- και 5-GHz μπάντες ταυτόχρονα, έτσι ώστε περισσότερες συσκευές Wi-Fi μπορούν να επωφεληθούν από τις ταχύτερα διαθέσιμες ταχύτητες.

Επιπλέον, η Qualcomm δήλωσε ότι η επόμενη γενιά Snapdragon 800 SoC θα χαρακτηρίσει το μόντεμ X16, καθιστώντας το συμβατό με τα δίκτυα gigabit-class. Τα SoCs αναμένεται να εισαχθούν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Η Telstra αναμένεται να κάνει το NETGEAR MR1100 διαθέσιμο σε κορυφαίους πελάτες της εντός των προσεχών μηνών. Το mobile  router θα λειτουργεί σε Gigabit-ready δίκτυο Telstra, το οποίο θα ενεργοποιείται από την Ericsson.