Η Samsung ανακοινώνει τεχνολογίες επεξεργασίας 10nm FinFET, 8nm και 6nm

Samsung-Exynos 9 and Qualcomm 10nm

Η Samsung ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή του System-on-Chip (SoC) που βασίζονται στη τεχνολογία των 10nm FinFET πίσω τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα τον Exynos 9 Series 8895. Ακόμα και το Snapdragon 835 SoC βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή και είναι κατασκευασμένος σε εργοστάσιο της Samsung.

Σήμερα η Samsung έχει επιβεβαιώσει ότι η παραγωγή της τεχνολογίας 10nm FinFET είναι σε καλό δρόμο με σταθερή υψηλή απόδοση για την κάλυψη των αναγκών των πελατών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Η Samsung δήλωσε ότι έχει αποσταλεί περισσότερα από 70.000 silicon wafers της πρώτης γενιάς 10nm LPE (Low Power) μέχρι σήμερα. Η Samsung ανακοίνωσε επίσης τεχνολογία στα 8nm και 6nm που υπόσχεται μεγαλύτερη επεκτασιμότητα, απόδοση και ισχύ σε σύγκριση με τα υπάρχοντα. Και τα δύο αυτά θα κληρονομήσουν όλες τις καινοτομίες από τις τεχνολογίες επεξεργασίας 10nm και 7nm με σχεδιαστικές βελτιώσεις των υποδομών.

Οι τεχνικές λεπτομέρειες καθώς και οι λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνολογίες των 8nm και τη διαδικασία 6nm θα εισαχθούν στο U.S Samsung Foundry Forum στις 24 Μαΐου, 2017.