Η Samsung δεν θα τοποθετεί πλέον μπαταρίες της SDI στο Galaxy Note7

note 7 explotion

Πριν λίγες μέρες, η Samsung ανακοίνωσε επίσημα μια παγκόσμια ανάκληση του Galaxy Note7 smartphone της, χάρη σε θέματα της μπαταρίας. Μια νέα έκθεση από την The Korea Herald αναφέρει ότι η εταιρεία δεν θα χρησιμοποιήσει πλέον τις μπαταρίες που παράγονται από τη θυγατρική της Samsung SDI στο Note7.

Η Samsung SDI παρέχει τη Samsung με το 70% των μπαταριών που βρίσκεται στο εσωτερικό του Galaxy Note7, ενώ το υπόλοιπο 30% προήλθε από έναν κινέζικό κατασκευαστή που ονομάζεται ATL. Μετά το πρόσφατο και πολύ σοβαρό φιάσκο που απέφερε στην εταιρεία χάσιμο χρήματος και φήμης, η Samsung θα προμηθεύεται τώρα περισσότερες μπαταρίες από την AT. Προκειμένου να βελτιώσουν τα περιθώρια κέρδους, η Samsung SDI ξεκίνησε την ανάπτυξη των μη αφαιρούμενων μπαταριών στο τέλος του 2014. Παρείχε ένα μικρό ποσοστό μπαταριών σταSamsung Galaxy S6 και S6 edge πέρυσι.

Η Samsung SDI αναμένεται να χάσει γύρω στα $16 εκατομμύρια αξίας των εσόδων κατά το τρίτο τρίμηνο λόγω του κόστους αντικατάστασης των μπαταριών. Η εταιρεία επίσης εκτιμάται ότι το θέμα της μπαταρίας στο Galaxy Note7 που εκρήγνυται, θα μπορούσε να κοστίσει περίπου $1 δις σε απώλειες.