Η Samsung ετοιμάζει την 64-bit Tizen 3.0 αναβάθμιση για τον Σεπτέμβριο

Tizen 3.0

Η Samsung στο συνέδριο προγραμματιστών της στο Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε ότι η επόμενη έκδοση του Tizen OS, το Tizen 3.0 έχει οριστεί να κάνει ντεμπούτο το Σεπτέμβριο.

Το Tizen 3.0 θα είναι ένα λειτουργικό σύστημα 64-bit και μια σημαντική αναβάθμιση της Samsung μετά την τρέχουσα Tizen έκδοση 2.4. Ενώ η εταιρεία δεν έχει ορίσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας για τώρα, είπε ότι η έκδοση beta θα διατεθεί τον Ιούλιο και οι συσκευές με το Tizen OS 3.0 θα κυκλοφορήσουν αργότερα, όταν η τελική ενημέρωση διατεθεί στο γενικό σύνολο τον Σεπτέμβριο.

Το Tizen είναι ένα βασισμένο στο Linux λειτουργικό σύστημα για έξυπνες συσκευές και με την έκδοση 3.0 υποστηρίζει τώρα το τελευταίο Linux Kernel LTS. Το Tizen 3.0 θα συνεργαστεί επίσης με τη πλειοψηφία 64-bit ARM και x86 επεξεργαστών και θα έχει 30% ταχύτερη επεξεργασία. Επιπλέον, θα μπορεί τώρα να υποστηρίξει 4K ανάλυση, Bluetooth 4.2 και Wi-Fi AC.

Η Samsung θέλει να εισχωρήσει στη μεγάλη αγορά IoT και ως εκ τούτου το Tizen 3.0 είναι IoT ready. Άλλες βελτιώσεις στο Tizen 3.0 περιλαμβάνουν ενσωματωμένη προστασία απο ιούς, προστασία της ιδιωτικής ζωής, την υποστήριξη πολλαπλών χρηστών, καθώς και βελτιωμένες δυνατότητες ελέγχου φωνής.