Η Samsung συνεργάζεται με το NextRadio για να ξεκλειδώσει το τσιπ FM Radio στα smartphones της

Samsung logo

Η TagStation ανακοίνωσε σήμερα ότι η Samsung έχει επεκτείνει την υποστήριξή της στο NextRadio για να ξεκλειδώσει το FM τσιπ στα επερχόμενα τηλέφωνα που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η εταιρεία επεσήμανε ότι το ραδιόφωνο FM εξακολουθεί να είναι απαραίτητο σε ορισμένα μέρη του κόσμου, ειδικά όταν η cellular κάλυψη είναι υπερπλήρης ή δεν είναι διαθέσιμη.

Τα smartphones τη σήμερον ημέρα έρχονται με hardware που είναι σε θέση να λαμβάνουν δωρεάν ραδιοφωνικά σήματα FM και η Samsung είναι ο νέος φορέας που λαμβάνει μέτρα για να φέρει τηλέφωνα με ξεκλειδωμένα τα FM τσιπς. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδεθούν απευθείας με την εφαρμογή NextRadio, να ακούσουν τους αγαπημένους τοπικούς σταθμούς και να χρησιμοποιήσουν λιγότερη μπαταρία και λιγότερα δεδομένα από τις εφαρμογές ραδιοφωνικής μετάδοσης ροής.

Η Samsung εντάσσεται στον κατάλογο που περιλαμβάνει επίσης πρόσφατα την LG, την Motorola και την Alcatel. Αν και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα επερχόμενα τηλέφωνα της Samsung θα είναι με ξεκλείδωτα FM τσιπς, οι αναφορές δείχνουν ότι υπάρχουν ήδη πολλά τηλέφωνα στην αγορά με ξεκλειδωμένα τσιπς, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S7, S8, Note8 και άλλα.