Η Samsung χορηγός στην ιστορικής σημασίας εκδήλωση του Jean Paul Gaultier στο Μουσείο Μπενάκη

Samsung-@-Gaultier-event-of-Benaki-Museum_image-1

Η Samsung Electronics Hellas έδωσε το παρών στην ιστορικής σημασίας εκδήλωση, αφιερωμένη στο έργο του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κουμπάρη, του οποίου οι συλλογές έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Γάλλο φιλέλληνα δημιουργό.

Ως επίσημος χορηγός τεχνολογίας του Μουσείου Μπενάκη, η Samsung είχε τη χαρά να υποστηρίξει το μουσείο σε αυτή τη μοναδική εκδήλωση. Συγκεκριμένα, η  εταιρεία συνέβαλε στην ανάδειξη του πλούτου τέχνης που κρύβουν οι συλλογές του Μουσείου με την παρουσίαση ψηφιακού υλικού μέσα από τις τηλεοράσεις υψηλής αισθητικής Samsung The Frame. Ως έργα τέχνης που φέρουν την υπογραφή του γνωστού σχεδιαστή Yves Behar, οι τηλεοράσεις The Frame πρόβαλαν με εξαιρετικό τρόπο το υλικό του Μουσείου και συμπλήρωσαν μοναδικά την εμπειρία των καλεσμένων. Επιπλέον, η επίδειξη μόδας βιντεοσκοπήθηκε με την κάμερα Gear 360, δίνοντας τη δυνατότητα στο Μουσείο να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και να μεταφέρει την ανεπανάληπτη αυτή εμπειρία που έζησαν οι προσκεκλημένοι σε όλους τους μελλοντικούς επισκέπτες του.

Η εκδήλωση άρχισε με την επίδειξη μόδας, που περιελάμβανε χαρακτηριστικές δημιουργίες του Jean Paul Gaultier, με αναφορές στην Ελλάδα και τον πολιτισμό της και ακολούθησε επίσημο δείπνο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχο την οικονομική ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητα του Μουσείου Μπενάκη για τα επόμενα χρόνια.