Η Siemens παρουσιάζει την ψηφιακή και ολοκληρωμένη αλυσίδα αξίας για τη βιομηχανία ποτών

Siemens_Drinktec

Το σλόγκαν της Siemens για τη φετινή Drinktec, την κορυφαία εμπορική έκθεση παγκοσμίως για τη βιομηχανία ποτών, προτρέπει τους επισκέπτες να «Ανακαλύψουν την αξία της Ψηφιακής Επιχείρησης για τη βιομηχανία ποτών». Στο περίπτερό της, σε περίπου 240 τετραγωνικά μέτρα, η Siemens θα παρουσιάσει το πώς μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιακή επανάσταση οι βιομηχανικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών – από την ψηφιακή αλυσίδα αξίας στη μηχανική διαδικασία έως την ενσωμάτωση των μηχανών στη γραμμή παραγωγής.

Οι ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών υποχρεώνουν τις εταιρείες να στραφούν σε όλο και πιο εξατομικευμένα προϊόντα μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα παραγωγής, και όλα αυτά σε ένα σταθερά βελτιωμένο επίπεδο ποιότητας. Το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης είναι η ψηφιοποίηση. Η ψηφιοποίηση επιτρέπει στις εταιρείες να προσομοιώνουν, να δοκιμάζουν και να βελτιστοποιούν τα προϊόντα, τις  παραγωγικές διαδικασίες και τις μονάδες παραγωγής σε ένα εντελώς εικονικό περιβάλλον με βάση ένα «ψηφιακό δίδυμο».

Χρησιμοποιώντας παραδείγματα από τον κλάδο των γαλακτοκομικών, της ζυθοποιίας και των αναψυκτικών, οι επισκέπτες στο περίπτερο της Siemens θα μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιοποίηση βελτιώνει την ευελιξία και πως επιτρέπει  ακόμα και τα εξατομικευμένα, μεμονωμένα προϊόντα να παράγονται μαζικά. Οι επισκέπτες θα ενημερωθούν επίσης για το μέλλον του συστήματος ζυθοποιίας Braumat, το δοκιμασμένο σύστημα ελέγχου που λειτουργεί με απόλυτη αξιοπιστία σε εκατοντάδες ζυθοποιίες σε όλο τον κόσμο. Η Siemens θα παρουσιάσει επίσης πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία drone για τη λήψη φωτογραφιών των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, οι οποίες – χάρη στην τεχνολογία του εταίρου της Siemens, Bentley Systems – μπορούν να μετατραπούν σε τρισδιάστατες εικόνες. Οι εικόνες αυτές ενσωματώνονται στον ψηφιακό κόσμο για να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό δίδυμο μιας υπάρχουσας μονάδας παραγωγής. Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη βιομηχανία ποτών – αλλά και από όλες τις βιομηχανίες παραγωγής και μεταποίησης – για να αυξήσουν σημαντικά την ταχύτητα της καινοτομίας και την παραγωγικότητα και να καθορίσουν εντελώς νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Αυτή η εξέλιξη μπορεί επίσης να ωφελήσει τους κατασκευαστές μηχανημάτων και εγκαταστάσεων και να τους επιτρέψει να «περάσουν» τα πλεονεκτήματα στους πελάτες τους.

Η Siemens θα επιδείξει επίσης στη Drinktec πώς οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν λύσεις ψηφιοποίησης για να ανταποκριθούν με τη μεγαλύτερη ευελιξία στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, όπως η όλο και μεγαλύτερη ποικιλία γεύσεων. Εστιάζοντας στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων, οι λύσεις που παρουσιάζονται στην Drinktec καλύπτουν τα πάντα, από την επεξεργασία γάλακτος μέχρι την εμφιάλωση και τη συσκευασία μέχρι την επισήμανση.Οι επισκέπτες στο περίπτερο μπορούν να ανακαλύψουν από μόνοι τους το βαθμό στον οποίο μπορούν να παραχθούν μεμονωμένα αναψυκτικά ή γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι δυνατότητες που δημιουργούνται από την ψηφιοποίηση επιτρέπουν στους καταναλωτές να σχεδιάζουν προϊόντα και συσκευασίες σύμφωνα με τη δική τους ατομική προτίμηση. Η Siemens ανοίγει αυτό το παράθυρο για το μέλλον χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της επεξεργασίας γάλακτος – από την ιδέα του προϊόντος μέσω της διαδικασίας παραγωγής και το γέμισμα μέχρι τη συσκευασία και την επισήμανση, όλα με το πλεονέκτημα της αυτοματοποίησης από την αρχή μέχρι το τέλος και με τη χρήση δεδομένων. Τα ψηφιακά δίδυμα των προϊόντων, των εγκαταστάσεων και των γραμμών παραγωγής προσομοιώνονται και βελτιστοποιούνται με ειδικό λογισμικό. Χρησιμοποιώντας πολλούς διαφορετικούς σταθμούς επεξεργασίας, η Siemens θα παρουσιάσει το πώς αυτή η διαδικασία λειτουργεί για τους επισκέπτες στο περίπτερο. Οι επισκέπτες της Έκθεσης μπορούν επίσης να δουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να απεικονιστούν και να αξιολογηθούν οι στόχοι απόδοσης (KPIs) που σχετίζονται με ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής ή με ένα συγκεκριμένο στοιχείο της διαδικασίας, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες εφαρμογές στο βασισμένο στο cloud και ανοιχτό IoT λειτουργικό σύστημα MindSphere.