Η Uber συνεργάζεται με τη Volvo για την ανάπτυξη 24.000 αυτόνομων SUV

Uber-Volvo

Η Uber συνεργάστηκε με τη Volvo για αυτόνομα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και συμφώνησε να αγοράσει 24.000 οχήματα, στόχος τον οποίο η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραμείνει επικεντρωμένη στο νεοδιορισμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο Dara Khosrowshahi.

Τα βασικά οχήματα αναπτύσσονται σε πλήρως αρθρωτή, εσωτερικά αναπτυγμένη κλιμακωτή αρχιτεκτονική προϊόντων (SPA) της Volvo Cars, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα στο νέο SUV της XC60 μεσαίου μεγέθους της Volvo Cars. Οι μηχανικοί της Volvo έχουν συνεργαστεί στενά με τους μηχανικούς της Uber για να αναπτύξουν τα SUV premium SUV που διατιμώνται από 46.900 δολάρια. Οι έμποροι των ΗΠΑ θα παραδώσουν στην Uber μεταξύ του 2019 και 2021. Αυτή είναι η πρώτη εμπορική αγορά της Uber.

Η Uber κάνει το βήμα στο αυτοκίνητο χωρίς οδηγό καθώς έτσι μειώνει δραματικά τις προσπάθειες τον ανθρώπινο παράγοντα που φαίνεται να είναι το μεγαλύτερο κόστος για την εταιρεία. Αν και η Uber συμφώνησε και υπέγραψε συμφωνίες στο παρελθόν για αυτόνομα αυτοκίνητα, αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.