Η Vivo παρουσίασε την Ultrasonic σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη

Vivo-Under-Glass-fingerprint-scanning-solution

Αφού η Qualcomm παρουσίασε τη λύση σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων επόμενης γενιάς, η Vivo ανακοίνωσε τη λύση Scanning Fingerprint Scan Under Vision Under Display, η οποία προσφέρει σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Η εταιρεία την παρουσίασε για πρώτη φορά στο MWC 2017 της Σαγκάης σε πρωτότυπο και θα την χρησιμοποιήσει σε μελλοντικό της smartphone. Ο σαρωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από την οθόνη, πίσω από το μεταλλικό κέλυφος ή ακόμα και στο πλαίσιο.

Η λύση ξεκλειδώματος δακτυλικών αποτυπωμάτων Vivo Under Display βασίζεται σε αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Qualcomm. Ο υπέρηχος από τον αισθητήρα μπορεί να διεισδύσει σε μια οθόνη OLED πάχους 1,2 mm για να αναγνωρίσει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη. Αυτό χρησιμοποιεί πιεζοηλεκτρικά αποτελέσματα για την παραγωγή και λήψη υπερηχητικών σημάτων που περνούν από την οθόνη OLED. Αυτό παράγει διαφορετικές δυνάμεις αντανάκλασης στο δακτυλικό αποτύπωμα και δημιουργεί μια εικόνα του, επιτυγχάνοντας την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Αυτό δεν απαιτεί ένα φυσικό κουμπί για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και επιτρέπει μια πραγματική full-screen οθόνη ενσωματωμένη σε unibody κατασκευή και μηχανικής στεγανοποίησης.