Καινοτομία σε κάθε επίπεδο με το EcoStruxure απο την Schneider Electric

SE-EcoStruxure_Press-Event-photo-(3)

Η Schneider Electric, ο ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διοργάνωσε την εκδήλωση με τίτλο ‘EcoStruxure: Innovation at Every level’, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πρωτοποριακή ολοκληρωμένη πλατφόρμα EcoStruxure η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Internet of Things και μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα κιόλας για πιο ενεργειακά αποδοτικά και βιώσιμα κτίρια και data centers.

Το καλωσόρισμα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον κ. Σπύρο Ράπτη, Γενικό Διευθυντή της Schneider Electric Ελλάδος και Κύπρου, ο οποίος παρουσίασε τις παγκόσμιες τάσεις της αγοράς και την ανάγκη για εφαρμογές ολοκληρωμένων αρχιτεκτονικών, όπως το EcoStruxure. Η ανοιχτή και διαλειτουργική IoT πλατφόρμα EcoStruxure της Schneider Electric περιλαμβάνει 3 βασικά επίπεδα: τα Διασυνδεδεμένα Προϊόντα (Connected Products), τον Τοπικό Έλεγχο (Edge Control) και τις Εφαρμογές, Analytics και Υπηρεσίες. Ο κος Ράπτης παρουσίασε επίσης τη νέα δομή της διοίκησης της εταιρίας για την περίμετρο της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε η κα Ξανθή Μενούνου, Διευθύντρια Marketing Schneider Electric Ελλάδας και Κύπρου, η οποία εστίασε στον τομέα των Κτιρίων, εξηγώντας πώς αυτά με την αξιοποίηση της IoT τεχνολογίας μπορούν να γίνουν πιο διασυνδεδεμένα, αποδοτικά αλλά και πιο ασφαλή.

Επιπλέον, ακολούθησε η παρουσίαση από τον κ. Γιώργο Δριτσάνο, ΙΤ Business VP Schneider Electric Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος μοιράστηκε με τους καλεσμένους την αποστολή της εταιρίας να ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της, ανέφερε την ανάγκη για Data Centers η οποία αυξάνεται, καθοδηγούμενη από τις βασικές τάσεις της αγοράς και υπογράμμισε τις σύγχρονες απαιτήσεις όπως η ψηφιακή εποπτεία της εγκατάστασης, η λήψη και διαχείριση των δεδομένων λειτουργίας καθώς και η συντήρηση του εξοπλισμού. Τέλος, παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις της Schneider Electric για τα Data Center που περιλαμβάνουν λύσεις τόσο για τη διαχείριση του ΙΤ περιβάλλοντος όσο και του Κτιρίου και της διαχείρισης Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας παρουσιάστηκαν και έργα αναφοράς της Schneider Electric από την ελληνική αγορά, όπως το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), το Data Center της ΕΔΕΤ στον ποταμό Λούρο καθώς και το Data Center της Κοινωνίας της Πληροφορίας, G-Cloud.