Νέοι Xenon FF-Prime Cine-Tilt φακοί ανακοινώθηκαν για τις Sony E-mount

xenon ff-prime cine-tilt lenses, sony e-mount

Το Xenon FF-Prime Cine-Tilt line-up περιλαμβάνει εστιακά μήκη 25 χιλιοστά, 35 χιλιοστά, 50 χιλιοστά, 75 χιλιοστά και 100 χιλιοστά. Σχεδιασμένοι για φωτογραφικές μηχανές Sony E-mount, όλοι διαθέτουν ένα μέγιστηο aperure του T2.1. Οι φακοί θα είναι διαθέσιμοι από την άνοιξη του 2017. Η τιμή τους δεν έγινε γνωστή.

Οι νέοι φακοί Xenon FF-Prime Cine-Tilt συνδυάζουν μια παρόμοια μορφή παράγοντα και δυνατότητες δημοφιλών primes πλήρους καρέ της εταιρείας με μια επιπλέον λειτουργία κλίσης έως ± 4°. Με τη διατήρηση του οπτικού πεδίου κατά τη διάρκεια ενεργειών εστίασης και την κλίση, ο νέος σχεδιασμός cine-tilt σημαίνει ότι προηγουμένως αδιανόητες εικόνες μπορούν τώρα να ληφθούν από την κίνηση και την κλίση του επιπέδου εστίασης.

Σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι στην Γερμανία, ο νέος σχεδιασμός ενσωματώνει εξελιγμένη μηχανική για την ομαλή και ακριβή δράση κλίσης. Η κλίση του φακού ελέγχεται μέσω ενός δακτυλίου υψηλής ακρίβειας με 120° περιστροφή που είναι τόσο έξυπνο ώστε να λειτουργήσει ως pulling focus. Οι Cine-Tilt μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τυποποιημένα συστήματα follow-focus με την κοινή μονάδα ταχυτήτων 0,8.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου, εδώ.