Νέο εργαλείο απο το Facebook για την αποφυγή ανεπιθύμητων αιτημάτων φιλίας και μηνυμάτων

Facebook-Ignoring-Messages

Για να αντιμετωπίσει ενοχλητικά και ανεπιθύμητα αιτήματα φιλίας και μηνύματα στο Facebook και το Messenger, το Facebook ανακοίνωσε σήμερα νέα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την παρενόχληση στην πλατφόρμα με βάση τα σχόλια που έλαβαν οι άνθρωποι που ενδέχεται να έχουν βιώσει τέτοια θέματα.

Αυτά τα νέα εργαλεία θα αναγνωρίσουν ενεργά και θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τη λήψη ανεπιθύμητων αιτημάτων όταν κάποιος που αποκλείσατε δημιουργεί ένα νέο λογαριασμό ή προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας από άλλο λογαριασμό που ελέγχει. Το εργαλείο σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αγνοήσετε μια συνομιλία στο messenger και να το μετακινήσετε αυτόματα από τα εισερχόμενα σας χωρίς να χρειάζεται να αποκλείσετε τον αποστολέα.

Εκτός από τα ήδη υπάρχοντα εργαλεία όπως η αναφορά στο οποίο το Facebook λαμβάνει σοβαρές ενέργειες όπως η αφαίρεση περιεχομένου, η απενεργοποίηση λογαριασμών και ο περιορισμός ορισμένων λειτουργιών, τα νέα εργαλεία είναι εδώ για να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης. Το Facebook κάνει αυτά τα χαρακτηριστικά αυτοματοποιημένα και χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους όπως την IP και εμποδίζει τον πρόσφατα δημιουργημένο λογαριασμό να στείλει ένα μήνυμα ή αίτημα φίλου στο άτομο που έχει μπλοκάρει τον αρχικό λογαριασμό.

Για να αγνοήσετε τα μηνύματα, μπορείτε να πατήσετε σε ένα μήνυμα για να αγνοήσετε τη συζήτηση που απενεργοποιεί τις ειδοποιήσεις και μετακινεί τη συνομιλία από τα εισερχόμενα σας στο φάκελο “Φιλτράρισμα μηνυμάτων”. Μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα χωρίς να ανησυχείτε για την κατάσταση “Seen”. Αυτή η λειτουργία διατίθεται προς το παρόν σε μηνύματα ένας προς ένα, αλλά σύντομα θα είναι ανοιχτή και σε ομάδες.