Νέο Apple Watch με micro LED οθόνη αναμένεται μέσα στο 2018

Apple Watch

Η Apple σκοπεύει να υιοθετήσει προηγμένη τεχνολογία μικρο-LED οθόνης στις φορητές συσκευές της, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Nikkei Asian Review. Η επόμενη γενιά Apple Watch με μικρο-LED οθόνη θα μπορούσε να φθάσει μόλις το 2018.

Η Apple φημολογείτο ότι εργάζονταν σε πάνελ micro LED για το επόμενο Apple Watch. Η εταιρεία χρησιμοποιεί επί του παρόντος πάνελ OLED στο ρολόι. H τεχνολογία μικροϋπολογιστών LED, έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και προσφέρει καλύτερο χρωματικό εύρος και επίπεδα φωτεινότητας από την οθόνη LCD. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Apple θα κάνει τη μετάβαση σε micro LED είναι ότι η εταιρεία θέλει να μειώσει την εξάρτηση της από την Samsung Electronics για τις οθόνες OLED. Επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες αναφορές, αναφέρεται ότι οι μικρο-LED προσπάθειες της Apple θα στεγαστούν σε εργοστάσιο στο Taoyuan της Ταϊβάν.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Apple είναι η “μόνη εταιρεία” που είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να αναπτύξει μικρο-LED σε μεγαλύτερη κλίμακα, ειδικά στα αρχικά στάδια ανάπτυξης της τεχνολογίας. “Η Apple εργάζεται πολύ σκληρά για να ενισχύσει την τεχνολογία μικρο-LED, η εταιρεία θα μπορούσε να ωθήσει τη χρήση νέων τεχνολογιών εμφάνισης ήδη από το επόμενο έτος“, ανέφερε ένας ανώτερος υπάλληλος με μεγάλη γνώση πάνω στις τεχνολογίες οθόνης.