Ξεκίνησε η κοινωνική πλατφόρμα VR Facebook Spaces

Facebook Spaces

Το Facebook ξεκίνησε μια νέα social VR εφαρμογή που ονομάστηκε Spaces κατά τη διάρκεια της διάσκεψης F8. Η πλατφόρμα θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα avatar που μοιάζει με καρτούν και θα χρησιμοποιείτε ως ο εικονικός εαυτό σας.

Το Facebook Spaces έρχεται τρία χρόνια μετά την απόκτηση της Oculus. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις φωτογραφίες σας στο Facebook και να επιλέξετε από μια σειρά επιλογών για την εμφάνιση VR και στη συνέχεια να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα σας π.χ. χρώμα ματιών, hairstyle, χαρακτηριστικά προσώπου και πολλά άλλα. Μόλις αποφασίσετε για την εμφάνισή σας, μπορείτε να καλέστε τους φίλους σας στο Facebook να μπουν και αυτοί. Μπορείτε να σχεδιάσετε στον αέρα με έναν εικονικό δείκτη για να δημιουργήσετε οτιδήποτε. Το περιεχόμενο του Facebook, συμπεριλαμβανομένων 360 βίντεο και φωτογραφιών, μπορεί να προβληθεί χρησιμοποιώντας VR καθώς εσείς και οι φίλοι σας μπορείτε να ξαναζήσετε προσωπικές αναμνήσεις από τα δικά σας Timelines ή ακόμη και να κάνετε καινούργιες καθώς εξερευνάτε πράγματα που σας ενδιαφέρουν από ανθρώπους και σελίδες που ακολουθείτε.

Επιπλέον, το Facebook Spaces είναι ενσωματωμένο με τις κλήσεις του Facebook Messenger, επιτρέποντάς σας έτσι να βρίσκεστε στο VR και να μεταδώσετε την εμπειρία σε έναν φίλο που δεν έχει VR. Ο φίλος θα δει μια έκδοση 2D του τι συμβαίνει στον εικονικό χώρο. Μπορείτε να πάρετε VR selfies, να σχεδιάσετε, να παρακολουθήσετε 360 βίντεο με φίλους και να κάνετε κλήσεις μέσω του Messenger.

Οι χρήστες του Facebook με το σύστημα Oculus μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και να επικοινωνούν μέσω VR, χρησιμοποιώντας φωνητική συνομιλία και γλώσσα σώματος του avatar. Η πλατφόρμα VR του Facebook Spaces είναι διαθέσιμη σε beta για τα Oculus Rift και Touch και μπορεί να μεταφορτωθεί από το Oculus Store.