Οι Google Play Movies προσθέτουν υποστήριξη για 4K HDR streaming

Movies-on-Google-Play

Η Google έχει προσθέσει υποστήριξη για 4K HDR streaming για ταινίες αναπαραγωγής. Ωστόσο, η υποστήριξη είναι προς το παρόν διαθέσιμη για χρήστες του Chromecast Ultra streaming dongle. Το βίντεο HDR (High Dynamic Range) βελτιώνει ουσιαστικά την αναπαραγωγή χρωμάτων και την αντίθεση στα βίντεο. Σε σύγκριση με την ποιότητα HD (1920 x 1080 pixels), το 4K UHD έχει ανάλυση 3840 x 2160 pixels.

Οι χρήστες θα χρειαστούν μια συμβατή τηλεόραση HDR και ένα dongle Chromecast Ultra για ροή βίντεο 4K HDR στις ταινίες Google Play. Πρέπει να σημειωθεί ότι το HDR δεν θα ενεργοποιηθεί σε βίντεο SD ή HD. Το HDR rollout είναι ενεργοποιημένο μέσω υποστήριξης από δύο σημαντικούς συνεργάτες στούντιο, Sony και Warner Bros. Σήμερα μπορείτε να βρείτε ταινίες HDR όπως το Kong: το Skull Island, το Lego Movie (και η ταινία Lego Batman), το Mad Max: Fury Road, το Suicide Squad , Φανταστικά ζώα και πού να τα βρείτε κλπ.

Η Google αναφέρει ότι το HDR θα είναι διαθέσιμο πρώτα στις ΗΠΑ και στον Καναδά στην ενότητα Google Play Movies & TV. Η αναπαραγωγή HDR δεν είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στο Android TV.