Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά της Panasonic GH5 διέρρευσαν

Panasonic GH5

Τα πρώτα specs της Panasonic GH5 ξεκίνησαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τη video-centric shooter σε εκδήλωση στη Photokina 2016.

Αναμένεται ότι αυτή θα είναι μια προ-ανακοίνωση της Panasonic GH5. Η ναυαρχίδα Micro Four Thirds φωτογραφική μηχανή θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017. Η GH5 της Panasonic θα αντικαταστήσει τη σημερινή mirrorless κάμερα GH4 που έχει εισαχθεί τον Φεβρουάριο του 2014. Τώρα, αξιόπιστες πηγές έχουν δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές για την εγγραφή βίντεο 4K.

Φημολογείται ότι το επερχόμενο μοντέλο θα μπορούσε να έχει τον ίδιο αισθητήρα MFT 16-megapixel ακριβώς όπως στη φωτογραφική μηχανή GX85. Υπήρχαν ωστόσο πολλές φήμες επιπλέον σχετικά με τον αισθητήρα. Ως μια συσκευή επικεντρωμένη στο βίντεο, η φημολογούμενη ανάλυση των 16 megapixel θα ταίριαζε καλά για το προϊόν.

Σύμφωνα με αυτά που διέρρευσαν η φωτογραφική μηχανή δεν θα έχει κροπάρισμα για το 4K βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι κατά την εγγραφή 4K βίντεο, η συσκευή θα χρησιμοποιήσει το σύνολο του αισθητήρα. Επί του παρόντος, η GH4 χρησιμοποιεί 2.3x crop για 4K και αυτό είναι μόνο ένα μέρος του αισθητήρα.

Η GH5 θα περιλαμβάνει επίσης 4: 2: 2 10 bits εσωτερικής εγγραφής. Αν αληθεύει αυτό είναι μεγάλη είδηση για τους επαγγελματίες κινηματογραφιστές. Αυτό σημαίνει ότι η κάμερα MFT θα παράγει πολύ ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων, ειδικά για τους τόνους του δέρματος. Από την άλλη πλευρά αυτό σημαίνει επίσης, πολύ καλύτερα γυρίσματα για προφίλ LOG.

Η Panasonic θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 19 Σεπτεμβρίου Θα ανακοινώσει τη νέα G80, τον διάδοχο της LX100 και μπορεί να εμφανίσει το πρωτότυπο της GH5.