Προτεινόμενες εφαρμογές για το Apple Watch

Apple Watch

Το Apple Watch έγινε 2 ετών και πλέον έχουμε αρχίσει να αναγνωρίζουμε τις πραγματικές του δυνατότητες. Ωστόσο, η νούμερο ένα ερώτηση που ακούμε από τους νέους χρήστες Apple Watch είναι “ποιες εφαρμογές να κατεβάσω πρώτες;”. Εδώ σου προτείνουμε apps για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα με τη συσκευή που κοσμεί τον καρπό σου. Με τις εφαρμογές που έχουμε επιλέξει για εσένα, το Apple Watch που φοράς θα σε ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο.

Runtastic GPS Running, Jogging and Fitness Tracker – Δωρεάν

Το Runtastic μετά την τελευταία αναβάθμιση, έχει γίνει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή άθλησης. Είναι ικανή να παρακολουθήσει το ρυθμό σου κι όλους τους δείκτες που σχετίζονται με την προπόνηση. Καταγράφει τη διαδρομή που έχεις διανύσει, υπολογίζει την ώρα, την ταχύτητα και τη συνολική απόσταση, διατηρώντας ένα πλήρες ιστορικό. Οι νέες δυνατότητές του θα σου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσεις το Music Player, λειτουργία η οποία ήταν διαθέσιμη μόνο στην έκδοση Pro. Η εφαρμογή για το Apple Watch πηγαίνει το Runtastic ένα επίπεδο παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεσαι να έχεις κοντά σου, είναι το iPhone σου. Η εφαρμογή θα σου εμφανίσει όλες τις πληροφορίες στο καρπό σου. Συγκεκριμένα σε ενημερώνει για την ταχύτητα, την απόσταση, τη διάρκεια, τον ρυθμό, καθώς και τις θερμίδες που έχεις κάψει.

Evernote – stay organized – Δωρεάν

Η εφαρμογή Evernote σου επιτρέπει να κρατήσεις σημειώσεις, να δημιουργήσεις λίστες και να αποθηκεύεις περιεχόμενο, το οποίο μπορείς να το αναζητήσεις στο διαδικτυακό Evernote. H εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε όλα τα λογισμικά και τις συσκευές για να συγχρονίζεις τις σημειώσεις σου. Δέχεται να φιλοξενήσεις από απλά αρχεία κειμένου, έως υπενθυμίσεις και φωτογραφίες. Την εφαρμογή συμπληρώνει η watch έκδοσή της, η οποία είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο σημειώσεων στον καρπό σου. Αξίζει να αναφέρουμε πως η προεγκατεστημένη εφαρμογή σημειώσεων, δε διαθέτει έκδοση για το Apple Watch. Έτσι το Everenote έρχεται να καλύψει το κενό. Μπορείς να προβάλεις όλες τις πρόσφατες σημειώσεις σου ή να υπαγορεύσεις νέες, απευθείας στον καρπό σου.

CARROT Weather – Talking Forecast Robot €3,99

Μία ξεχωριστή εφαρμογή καιρού θα σε ενημερώσει για τις καιρικές συνθήκες με έναν ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο. Η εφαρμογή θα σε ενημερώσει με πρόγνωση 7 ημερών, παρατεταμένη πρόγνωση, καθημερινό widget καιρού με τις τρέχουσες συνθήκες, ενδιαφέρουσες αναλύσεις και το καλύτερο από όλα, διαθέτει υποστήριξη Apple Watch. Είναι σίγουρο πως η εφαρμογή έστω και για μια φορά θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Η μικρο-εφαρμογή που θα συναντήσεις στο Apple Watch, έχει αντικαταστήσει τα ιδιαίτερα γραφικά της κύριας εφαρμογής με τις εναλλαγές χρωμάτων. Για παράδειγμα αν πρόκειται να βρέξει σύντομα, τότε το κείμενο ενημέρωσης γίνεται μπλε, ενώ αν η ημέρα είναι ηλιόλουστη, το κείμενο θα είναι κίτρινο. Φυσικά δεν απουσιάζει από τον καρπό σου η πρόγνωση, που σου προσφέρει η κανονική εφαρμογή στο iPhone σου.

Calcbot – The Intelligent Calculator and Unit Converter €4,99

Πρόκειται για μία αριθμομηχανή, η οποία όμως δεν είναι ένα συνηθισμένo κομπιουτεράκι. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος που παρουσιάζει την εργασία σου, δίνοντας απάντηση γρηγορότερα από τις υπόλοιπες αριθμομηχανές. Για παράδειγμα, θέλεις να προσθέσεις τον αριθμό 75 και 45. Πληκτρολογείς τον αριθμό 75 στη συνέχεια αγγίζεις το πλήκτρο “+” και καθώς πληκτρολογείς τον δεύτερο αριθμό, πριν καν πιέσεις το”=“ θα δεις το αποτέλεσμα 120! Καταπληκτικό; Κάνε εύκολα απλούς ή σύνθετους υπολογισμούς, χωρίς να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου.

Facebook – Δωρεάν

Μέσω της εφαρμογής, μπορείς να μαθαίνεις νέα φίλων σου, να έχεις καθημερινή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και να ενημερώνεσαι για νέα προϊόντα και υπηρεσίες από σελίδες επιχειρήσεων. Το Facebook, θεωρείται το πληρέστερο κοινωνικό δίκτυο σε λειτουργίες, παρόλο που οι πολλές ρυθμίσεις και επιλογές είναι ικανές να σου προκαλέσουν σύγχυση. Η εφαρμογή του Apple Watch σου δίνει τη δυνατότητα άμεσα να ανταποκριθείς σε αιτήματα φίλων ή να απαντήσεις σε μηνύματα. Με τη χρήση της ψηφιακής κορόνας (Digital Crown) έχεις την πλήρη πρόσβαση σε News feed, επιβραβεύοντας όσες δημοσιεύσεις επιθυμείς.

Google Maps – Navigation & Transit – Δωρεάν

Η εφαρμογή Google Maps προσφέρει σύγχρονη τεχνολογία χαρτογράφησης και αναλυτικές πληροφορίες για επιχειρήσεις, όπως την τοποθεσία τους, την καθοδήγηση προς αυτές και στοιχεία επικοινωνίας. Η αναζήτηση της τοποθεσίας μια επιχείρησης με τους χάρτες της Google είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα εάν θέλεις ν’ αναζητήσεις επιχειρήσεις εστίασης που προσφέρουν πίτσα στην Αθήνα, στο χάρτη θα εμφανιστούν συναφείς καταχωρήσεις και τηλεφωνικοί αριθμοί. Στον καρπό σου η εφαρμογή, έχει μία εντελώς διαφορετική λειτουργία: Κατεύθυνση στο σπίτι και στο γραφείο. Σημείωσε, πως θα πρέπει να έχεις ενημερωμένες τις δύο αυτές τοποθεσίες, προκειμένου ο καρπός σου να σε καθοδηγήσει σωστά.