Συνεργασία της Schneider Electric με την Microsoft

Schneider Electric

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε σημαντική πρόοδο στη συνεργασία της με την Microsoft Corp., η οποία ενισχύει σημαντικά την αξία που μπορούν να προσφέρουν οι εταιρείες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας.

Οι πελάτες μπορούν τώρα να αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλές cloudbased εφαρμογές μέσω της αρχιτεκτονικής EcoStruxure της Schneider Electric, που αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της νέας cloud πλατφόρμας της Azure, καθώς και τις δυνατότητες επόμενης γενιάς, όπως η ‘μικτή πραγματικότητα’ (mixed reality), προσφέροντας νέες δυνατότητες στη λήψη αποφάσεων, την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα.

Οι δύο ηγέτες της βιομηχανίας θα επιταχύνουν την παροχή λύσεων IoT και cloud για όλους τους τομείς τελικών χρηστών της Schneider Electric, συνδυάζοντας την εμπειρία της Microsoft στο cloud με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της Schneider Electric στον τομέα της διαχείρισης ισχύος, των εγκαταστάσεων, των μηχανημάτων, των κτιρίων, των data centres και των δικτύων, έτσι ώστε να ενδυναμώσουν τις εταιρείες σε ένα μεγάλο εύρος αγορών όπου το ΙοΤ θα χρησιμοποιηθεί ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυτό περιλαμβάνει αρκετές cloudbased εφαρμογές που διατίθενται σήμερα και βελτιστοποιούν τη λειτουργία εργοστασίων, κτιρίων και εξοπλισμού, καθώς και άλλες εφαρμογές που βρίσκονται σε επίπεδο ανάπτυξης και θα είναι διαθέσιμες εντός του έτους.

Ο ισχυρός συνδυασμός του βιομηχανικού λογισμικού της Schneider Electric και της Azure επιτρέπει ήδη στους πελάτες, όπως το Seminole County Florida, να χρησιμοποιούν τις λύσεις big data. Το Seminole County έχει βελτιώσει δραματικά την ικανότητά του να εξασφαλίζει ασφαλές πόσιμο νερό για περισσότερους από 440.000 κατοίκους, μέσω της δυνατότητας που δόθηκε σε διαχειριστές και χρήστες εργοστασίων να παρακολουθούν τα δεδομένα των εγκαταστάσεων στο κινητό τους τηλέφωνο και σε συσκευές tablet καθώς και να λαμβάνουν κρίσιμα λειτουργικά δεδομένα μέσα σε λίγα λεπτά.

«Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία των δύο εταιρειών μας, μπορούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το IoT πολύτιμο, παρέχοντας απτά και μετρήσιμα επιχειρηματικά αποτελέσματα, επιτρέποντας στους πελάτες να αξιοποιήσουν νέα δεδομένα, να δημιουργήσουν νέες ιδέες και να ‘τροφοδοτήσουν’ το digital transformation στον οργανισμό τους», δήλωσε ο Cyril Perducat Executive Vice President, IoT and Digital Transformation, Schneider Electric.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την Schneider Electric μαζί με τη Microsoft στο Hannover Messe φέτος», δήλωσε ο Caglayan Arkan, Γενικός Διευθυντής Παγκόσμιας Παραγωγής και Πόρων της Microsoft. «Η αρχιτεκτονική EcoStruxure είναι ένα απίστευτο παράδειγμα για το πώς, μαζί, ενδυναμώνουμε τους πελάτες μας και τα αποτελέσματα που επιδιώκουν».

Η συνεργασία βοηθά το Seminole County να εξασφαλίσει ασφαλές πόσιμο νερό

Ο ανοιχτός και διαλειτουργικός σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής EcoStruxure καθώς και η ισχύς του Azure θα ενισχύσουν τις βιομηχανικές εταιρείες με την ιδιαίτερα εύκολη ενσωμάτωση προηγμένων λύσεων analytics, συντήρησης και εκπαίδευσης και θα ενισχύσουν τις λειτουργίες και το προσωπικό συντήρησης με νέες δυνατότητες μικτής πραγματικότητας (Mixed reality) που προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης με περιεχόμενο σε μορφή ψηφιακού ολογράμματος και κανονιστικών ενεργειών.

Η Schneider Electric θα συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία HoloLens στις λύσεις σχεδιασμού και προσομοίωσης διεργασιών και διαχείρισης επιχειρησιακών περιουσιακών στοιχείων, ώστε να προσφέρει δυνατότητες μικτής πραγματικότητας στη βιομηχανική συντήρηση, στη διαχείριση εξοπλισμού και στην προσφορά κατάρτισης. Παρέχεται ως μέρος της λύσης EcoStruxure for Industry της εταιρείας και βελτιώνει σημαντικά την ασφάλεια του προσωπικού και την απόδοση του εξοπλισμού. Μετασχηματίζει επίσης τα αποτελέσματα της κατάρτισης δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εμπειρία που ‘εκθέτει’ το προσωπικό σε καταστάσεις και περιβάλλοντα αλληλεπίδρασης και προσομοίωσης που βοηθάνε στη λήψη επιχειρησιακών αποφάσεων και στη διερεύνηση διαδικασιών, πριν από την αλληλεπίδραση με τον πραγματικό κόσμο. Αυτή η λειτουργία θα μειώσει δραστικά τον χρόνο εκπαίδευσης του προσωπικού και τα δαπανηρά λάθη, ενώ θα καταστήσει δυνατή την προληπτική συντήρηση.

Η συνεργασία βασίζεται στην προσπάθεια της Schneider Electric και της Microsoft για την προώθηση προηγμένων λύσεων analytics και αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Schneider Electric για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος κορυφαίων εταίρων για την εξέλιξη και την από κοινού ανάπτυξη λύσεων αρχιτεκτονικής EcoStruxure. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.schneiderelectric.com/b2b/en/campaign/innovation/overview.jsp.

Το EcoStruxure είναι η ανοιχτή, διαλειτουργική αρχιτεκτονική συστημάτων IoT της Schneider Electric και προσφέρει προστιθέμενη αξία γύρω από την ασφάλεια, την αξιοπιστία, την αποδοτικότητα, τη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα για τους πελάτες μας. Το EcoStruxure αξιοποιεί τις τεχνολογίες της κινητικότητας, της ανίχνευσης, του cloud, των analytics και της ασφάλειας του κυβερνοχώρου για την επίτευξη της καινοτομίας σε κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των συνδεδεμένων προϊόντων, του Edge Control, των εφαρμογών και των Analytics & Services. Το EcoStruxure έχει εφαρμοστεί σε 450.000+ εγκαταστάσεις, με την υποστήριξη 9.000 system integrators, διασυνδέοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο συσκευές. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EcoStruxure, διαβάστε το σχετικό έντυπο EcoStruxure.