Συνεργασία των Google, IBM, Microsoft, Amazon και Facebook πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Partnership on AI

Οι Google, IBM, Microsoft, Amazon και το Facebook ήρθαν σε συνεργασία για να σχηματίσουν μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση για να εκπαιδεύσουν το κοινό και να κατανοήσουν πώς αυτό θα επηρεάσει τους ανθρώπους και την κοινωνία. Η οργάνωση έχει βαπτιστεί ως Σύμπραξη για την Τεχνητή Νοημοσύνη προκειμένου να επωφεληθούν οι άνθρωποι και η κοινωνία.

Οι εταιρείες τεχνολογίας θα έχουν ανοικτό διάλογο και θα συζητήσουν την πρόοδο και τη διεξαγωγή έρευνας στην AI και πώς θα αναπτύξουν καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες που τροφοδοτούνται από τη μηχανική μάθηση. Η εταιρική σχέση για την AI στοχεύει στη στήριξη της έρευνας και προτείνουμε τις βέλτιστες πρακτικές σε τομείς όπως η ηθική, η δικαιοσύνη, η συμμετοχικότητα, η διαφάνεια, η διαλειτουργικότητα, η μυστικότητα και η συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και των συστημάτων AI. Η κάθε εταιρεία έχει τον δικό της εκπρόσωπο.

Η συνεργασία πάνω στην AI είναι ήδη σε συζητήσεις με άλλες επαγγελματικές και επιστημονικές οργανώσεις, όπως η Ένωση για την Πρόοδο της Τεχνητής Νοημοσύνης και ερευνητικές ομάδες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της Allen Institute για την Τεχνητή Νοημοσύνη και για το πώς μπορούν να εργαστούν από κοινού. Η χρηματοδοτική στήριξη θα προέρχεται από τις αρχικές εταιρείες τεχνολογίας που είναι μέλη της ομάδας, αλλά στο μέλλον η συμμετοχή αναμένεται να αυξηθεί. Οι ακτιβιστές, οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, οι ειδικοί σε θέματα ηθικής και άλλα ενδιαφερόμενα άτομα θα ενταχθούν στη συζήτηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.