Τα τελευταία εργαλεία του Instagram θα αποκλείσουν αυτόματα τα δυσάρεστα σχόλια και θα μειώσουν το spam

Blocking Offensive Comments

Η Instagram αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τον εκφοβισμό και την κατάχρηση στον κυβερνοχώρο. Η εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο που ανήκει στο Facebook έχει ξεκινήσει νέα εργαλεία – ένα φίλτρο για να μπλοκάρει προσβλητικά σχόλια και ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας σε εννέα γλώσσες.

Η Instagram αναφέρει ότι έχει αναπτύξει ένα φίλτρο που θα εμποδίσει ορισμένα επιθετικά σχόλια σε αναρτήσεις και σε ζωντανά βίντεο. Όλα τα άλλα σχόλια θα εμφανίζονται όπως συνήθως και μπορείτε να αναφέρετε τα σχόλια, να διαγράψετε σχόλια ή να τα απενεργοποιήσετε. Μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε αυτό το φίλτρο με ένα κουμπί εναλλαγής. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, κάντε κλικ στο μενού ρυθμίσεων “…” από το προφίλ και κάντε κύλιση για να πατήσετε “Σχόλια”. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά, αλλά θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερες γλώσσες “με την πάροδο του χρόνου”.

Στη συνέχεια, το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας τροφοδοτείται με μηχανική μάθηση και διατίθεται στα αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, αραβικά, γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά, ιαπωνικά και κινέζικα. “Πιστεύουμε ότι η χρήση της εκμάθησης μηχανών για τη δημιουργία εργαλείων για τη διασφάλιση της αυτο-έκφρασης είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενθάρρυνση πιο ευνοϊκών κοινωνιών,” δήλωσε ο Kevin Systrom, CEO και συνιδρυτής της Instagram.