Τα Nokia branded Android smartphones και tablets έρχονται στο 4ο τρίμηνο του 2016

Nokia

Νωρίτερα το Μάιο, η Nokia ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην αγορά των smartphone και tablet με νέες συσκευές Android. Τώρα περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες έχουν ανακύψει.

Mike Wang, πρόεδρος της ομάδας κοινής διαχείρισης της Nokia στη Κίνα, έχει επιβεβαιώσει ότι συνολικά 3 με 4 κινητές συσκευές Nokia που αποτελούνται από smartphones και tablets θα κυκλοφορήσουν στο 4ο τρίμηνο του 2016. Η Nokia είχε πουλήσει το mobile τμήμα της στη Microsoft το 2014 για περίπου 7,2 δισεκατομμύρια $ και σύμφωνα με την συμφωνία εξαγοράς μεταξύ των δύο εταιρειών, η Nokia δεν επιτρεπόταν να εισέλθει εκ νέου στην αγορά μέχρι και το Q4 του 2016.

Η HMD global Oy η οποία κατέχει την αποκλειστική τη παγκόσμια άδεια για τη Nokia, τώρα είναι μια νέα εταιρεία με βάση τη Φινλανδία η οποία έχει ιδρυθεί για να δημιουργήσει ένα πλήρες φάσμα Nokia-branded smartphones. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, HMD global διόρισε τον Pekka Rantala ως Γενικό Διευθυντή Marketing για να οδηγήσει το λανσάρισμα των επώνυμων Nokia προϊόντων. Λεπτομέρειες για τα επερχόμενα τηλέφωνα και tablets είναι λιγοστά έως τώρα.