Home Press Releases Τεχνολογικός Καζαμίας 2017

Τεχνολογικός Καζαμίας 2017

Tech World

Ματιές σε ένα τεχνολογικό αύριο από σήμερα. Μαντεύοντας όλα όσα μας περιμένουν στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας τη χρονιά που έρχεται.  Αν υπάρχει για κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο σε ότι αφορά την τεχνολογία, είναι οι εξελίξεις που σημειώνονται στην αγορά και τη βιομηχανία της. Κάθε χρονιά αποδεικνύεται η συναρπαστικότερη μέχρι την επόμενη, φέρνοντας μαζί της λανσαρίσματα νέων προϊόντων και υπηρεσιών, εξαγορές, καινούρια trends, κοινωνικά δίκτυα και πάσης φύσεως gadgets που δίνουν άλλο νόημα στον όρο “sci-fi”. Με το 2016 να ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει μια για πάντα λοιπόν, (προ)ετοιμαζόμαστε για ένα εξίσου γεμάτο 2017 που, όπως και οι προκάτοχοί του, δεν πρόκειται να μας αφήσει να πάρουμε ούτε ανάσα! Για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως, καταφέραμε και κοιτάξαμε απ’ την κλειδαρότρυπα της χρονιάς που έρχεται και τα όσα είδαμε μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό! Αν θα τα μοιραστούμε μαζί σας; Μα το ρωτάτε;

Ιανουάριος

Έχοντας εμπνευστεί από το video game, Watch Dogs 2, χάκερ αρχίζουν να πλήττουν τα συστήματα του Σαν Φρανσίσκο, μπλοκάροντας φανάρια και επιτρέποντας τη δωρεάν πρόσβαση σε μετρό και τραμ! Μέχρι να εξαρθρωθεί η σπείρα από το FBI, τα πάντα στην πόλη γίνονται χειροκίνητα με τους κατοίκους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη νέα, ρετρό πραγματικότητα που βιώνουν.

Φεβρουάριος

Τις εντυπώσεις στο Mobile World Congress κλέβει η Samsung με το πρώτο της αναδιπλούμενο! Το Galaxy Fold διαθέτει οθόνη αφής 8” UHD και χαρακτηριστικά που θα ζήλευε ακόμα και laptop και προβλέπεται να κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το Facebook αγοράζει ένα σύμπλεγμα νησιών στα ανοιχτά της Γροιλανδίας για να εγκαταστήσει εκεί τους σέρβερ του για ακόμα καλύτερη ψύξη ενώ ανακοινώνει τη χρηματοδότηση νέας εκτόξευσης δικού του δορυφόρου!

Μάρτιος

Η Nintendo κυκλοφορεί τη νέα της κονσόλα. Το Switch είναι εξίσου ισχυρό με τα Xbox One και PS4 μόνο που διαθέτει Mario, Zelda και Pokemon. Αναγνωρίζει δε τα παιχνίδια της εταιρείας σε smartphones και επιτρέπει το cross-platform gameplay, κάτι που σε συνδυασμό με την ψηφιακή εκδοχή του Pokemon Card Game, εκτοξεύει τις πωλήσεις του στα ύψη. Η Nike προσφέρει πια τη δυνατότητα προσθήκης GPS σε κάθε ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών της για ακόμα καλύτερο fitness tracking.

Απρίλιος

Η Νέα Υόρκη ανακοινώνει πως μετατρέπει τους 7.300 τηλεφωνικούς θαλάμους της πόλης σε δωρεάν Wi-Fi hotspots, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης με οπτική ίνα. DC Comics και Disney διαμαρτύρονται πως δεν θα έχουν πλέον πού να αλλάζουν Superman και Σούπερ Γκούφυ. Η Microsoft απαντά στη Nintendo με το Project Scorpio το οποίο μετονομάζεται σε Xbox Two και υποστηρίζει ανάλυση 4K ενώ τρέχει και Windows. Οι πρώτες BSOD δεν αργούν να εμφανιστούν.

Μάιος

Το 3D printing περνά σε άλλο επίπεδο αφού μετά από πολυετείς έρευνες ξεκινούν να παράγονται μαζικά τα πρώτα τρισδιάστατα εκτυπωμένα μοσχεύματα. Ο ιατρικός και ο επιστημονικός κόσμος παρακολουθεί προσεκτικά, αναγνωρίζοντας πως πρόκειται για εξέλιξη ικανή να αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας. Η Visa ανακοινώνει πως μέχρι το τέλος της χρονιάς το 60% των συναλλαγών με κάρτες της θα γίνεται μέσω smartphones. Η Apple περηφανεύεται πως πλέον ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να «τρέξει» μέσω του HomeKit της αφού υπάρχουν συμβατές συσκευές κάθε τύπου.

Ιούνιος

Οι χρήστες του διαδικτύου φτάνουν τους 3,4 δισ., αριθμός που αντιστοιχεί στο 44,5% του παγκόσμιου πληθυσμού! Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοινώνει πως προτίθεται να βγάλει διαβατήριο στους 1,9 δισ. πολίτες της ψηφιακής του χώρας και οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο σπεύδουν να του επιτεθούν. Η Kingston ανακοινώνει τη δραστηριοποίησή της στο cloud storage αποχωρώντας παράλληλα από την αγορά των εξωτερικών σκληρών λόγω μειωμένου αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ιούλιος

Ο Έλον Μασκ δημιουργεί την Air Space, εταιρεία που θα διοργανώνει ολιγόωρα ταξίδια στο διάστημα. Η χρηματοδότησή της γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω Kickstarter με το απαιτούμενο ποσό των $35 εκατ. να συγκεντρώνεται μέσα σε δύο μέρες. Το NBA ανακοινώνει πως από την επόμενη σεζόν, η Spalding θα το προμηθεύει με μπάλες που θα ενσωματώνουν την «τεχνολογία γραμμής» που υπάρχει και στο ποδόσφαιρο. Η Nintendo κυκλοφορεί κανονική Pokeball ως περιφερειακό για το Pokemon GO! και ο πλανήτης παραληρεί εκ νέου!

Αύγουστος

Η αστυνομία του Ντουμπάι γίνεται η πιο “high-tech” του κόσμου αφού μετά τις Lamborghini, εξοπλίζεται και με Google Glasses τα οποία δοκίμαζε όλη τη χρονιά πέρυσι. Οι αστυνομικοί είναι πλέον σε θέση να «σκανάρουν» τους πολίτες αναγνωρίζοντας τους καταζητούμενους με ένα και μόνο βλέμμα! Τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα διαθέτουν πλέον streaming υπηρεσίες και το «παιχνίδι» πια γίνεται κυρίως online. Οι πωλήσεις αποκωδικοποιητών πέφτουν κατακόρυφα και το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει μια για πάντα.

Σεπτέμβριος

Η Apple ανακοινώνει το νέο της iPhone το οποίο δεν έχει πλέον ούτε θύρες, ούτε πλήκτρα! Φορτίζει με μία απλή επαφή ενώ αναγνωρίζει εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα, και την ίριδα του ματιού του κατόχου του! Κυκλοφορεί σε ένα επιπλέον χρώμα το οποίο η Apple ονομάζει “coal black” θέλοντας όπως τονίζουν οι άνθρωποι της «να απαντήσει στον ανταγωνισμό». Η Google συλλέγει πλέον δεδομένα και από social media, απαντώντας στις αναζητήσεις του κάθε χρήστη με βάση την «κοινωνική δραστηριότητά» του.

Οκτώβριος

Κυκλοφορεί το Samsung Galaxy Fold, το πρώτο “foldable” smartphone της κορεάτικης εταιρείας και σπάει τα ταμεία. Το τετραψήφιο νούμερο που στοιχίζει δεν αποθαρρύνει το κοινό που μπαίνει σε λίστες αναμονής περιμένοντας καρτερικά τη σειρά του. Η LG παρουσιάζει το πρώτο της smart ψυγείο που θα κάνει από μόνο του τα ψώνια του σπιτιού! Η λειτουργία προσφέρεται για την κορεάτικη αγορά σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ Costco με το ψυγείο να καταγράφει τι μπαίνει και τι βγαίνει καταρτίζοντας λίστα!

Νοέμβριος

Με τα σενάρια για Brexit να εντείνονται, οι εταιρείες τεχνολογίας ψάχνουν τη νέα «Σίλικον Βάλεϊ» της Ευρώπης. Η Ελλάδα αυτοπροτείνεται με το Ελληνικό και κάπου εκεί όλοι γέλασαν και συνέχισαν τις δουλειές τους. Η νομοθεσία για τα drones σκληραίνει με τα κράτη, το ένα μετά το άλλο, να ζητούν από τους χειριστές τους την απόκτηση διπλώματος!

Δεκέμβριος

Το Bitcoin χτυπά ιστορικό υψηλό μετά την αναγνώρισή του από Amazon, Facebook και PayPal. Ο Ζάκερμπεργκ το βαφτίζει «νόμισμα του Facebook» και η αξία του διπλασιάζεται στα $2.000 εν μία νυκτί! Το δε μουσείο του Λούβρου προσφέρει μέσω app ξεναγήσεις σε VR περιβάλλον και βλέπει τους επισκέπτες του να αυξάνονται κατακόρυφα.