Το ηλεκτρικό αναδιπλούμενο ποδήλατο Xiaomi QiCycle ανακοινώθηκε με τιμή στα €400

Η Xiaomi ανακοίνωσε το QiCycle, το πρώτο πτυσσόμενο ηλεκτρικό ποδήλατο της σε εκδήλωση στην Κίνα. Αυτό έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο του νέου sub-brand του Mi οικοσυστήματος, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως MIJIA.

Ο διαμήκη σχεδιασμός αναδίπλωσης έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έτσι ώστε η κύρια δέσμη να μην είναι διπλωμένη και να μπορεί επίσης να αποθηκευτεί εύκολα μετά την αναδίπλωση. Διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης TMM ροπής, έτσι ώστε όταν θα πατήσετε το πεντάλ θα είναι σε θέση να γνωρίζει πόση προσπάθεια κάνετε και θα σας παρέχει τη κατάλληλη δύναμη ώστε να το οδηγήσετε άνετα. Χρησιμοποιεί 250W 36V κινητήρα υψηλής ταχύτητας έτσι ώστε να μπορείτε να ανεβείτε ακόμα και απότομους δρόμους εύκολα και έχει μέγιστη ταχύτητα 20χλμ / ώρα.

Έχει ένα έξυπνο μετρητή που σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικές ανάγκες οδήγησης. Έχει έξυπνη παρακολούθηση των δεδομένων κίνησης για να παρακολουθείτε την ταχύτητα, τα διανυθέντα χιλιόμετρα, τη δυναμική ισχύ και τις θερμίδες που κάψατε κατά την οδήγηση. Αυτά εμφανίζονται σε μια οθόνη 1,8 ιντσών (160 x 128 pixels). Τα δεδομένα μπορούν να συγχρονιστούν με μια εφαρμογή στο smartphone σας μέσω Bluetooth 4.0 LE.

Χρησιμοποιεί σύστημα ταχυτήτων απο τη Shimano με τρεις τρόπους: εύκολο, στάνταρ και γρήγορο. Το συγκεκριμένο σύστημα θα σας προσφέρει εύκολη οδήγηση, ακόμη και αν το ποδήλατο ξεμείνει απο μπαταρία.

Χρησιμοποιεί Panasonic 18650mAh μπαταρία που συνδυάζει δύο 2900 Li-ion μπαταρία που προσφέρει συνολικά 5800mAh / 208.8Wh δύναμη και έχει BMS τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας. Η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο έτσι ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα. Η μπαταρία διαρκεί έως και 45 χιλιόμετρα για μια βόλτα μετά από μια πλήρη φόρτιση. Χρειάζονται περίπου 3 ώρες για να φορτίσετε το ποδήλατο.

Έχει ένα ελαφρύ σκελετό αλουμινίου και ζυγίζει μόλις 13.5kg. Έχει πιστοποιηθεί για το ευρωπαϊκό πρότυπο ηλεκτρικών οχημάτων EN 15194 και έχει βαθμολογηθεί με IPX5 για αντοχή στο νερό. Το ηλεκτρικό ποδήλατο Xiaomi QiCycle διατίθεται στην τιμή των 2999 γιουάν (US $455) και θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Κίνα, αρχής γενομένης από σήμερα, μέσω crowd funding.