Το πρώτο mobile game της Nintendo έρχεται τον Μάρτιο

Nintendo mobile games

Το επικείμενο άλμα της Nintendo στο χώρο των παιχνιδιών για κινητά έχει απασχολήσει όλη τη διαφημιστική εκστρατεία. Ο γίγαντας των βίντεο-παιχνιδιών έχει λάβει πολλά αιτήματα για να φέρει δημοφιλείς τίτλους της σε smartphones και tablets. Δεν έχουμε φτάσει εκεί ακόμα, αλλά τουλάχιστον η Nintendo έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Nintendo μίλησε για το πρώτο παιχνίδι smartphone της … που τυχαίνει να μην είναι πραγματικά ένα παιχνίδι. Είναι το Miitomo, μια εφαρμογή για να αναπτύξετε την επικοινωνία μεταξύ των χρηστών με Mii χαρακτήρα. Ουσιαστικά, αναμένεται να είναι κάποιου είδους chatting app.

Ο πρόεδρος της Nintendo Kimishima δήλωσε στην εφημερίδα Mainichi Shimbun ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και το Μάρτιο θα είναι ο μήνας που θα δούμε την εταιρία να λανσάρει μια επίσημη (και κατά πάσα πιθανότητα δωρεάν) εφαρμογή για κινητά.

Τώρα, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι πραγματικά είδηση αλλά περισσότερο επιβεβαίωση και χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η Nintendo έχει επενδύσει στην αναβάθμιση της σύγχρονης εποχής και την υποστήριξη της κονσόλας όλοι κουβαλάμε στις τσέπες μας, τα smartphones μας. Οι Εταιρείες παιχνιδιών θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα είναι σε θέση να επιβιώσουν με την υποστήριξη τίτλων μόνο για τις μεγάλες κονσόλες, και μέχρι τώρα η Nintendo φαίνεται να το καταλαβαίνει αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι τον Μάρτιο θα δούμε έναν πραγματικό τίτλο αυτή τη φορά όπως μας έχει υποσχεθεί, με τους εικονικούς ήρωες που μεγαλώσαμε μαζί τους.

Πηγή