Το Apple Face ID συνεργάζεται με τα περισσότερα γυαλιά ηλίου

iPhone X

Την περασμένη εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε το iPhone X με αναγνωριστικό προσώπου (Face ID) το οποίο είναι μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Έχουν υπάρξει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη χρηστικότητα του Face ID και του SVP της Apple για την τεχνολογία λογισμικού με τον Craig Federighi να έχει απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις σε ένα μήνυμα από τον προγραμματιστή Keith Krimbel.

Η λειτουργία Face ID λέγεται ότι λειτουργεί με καπέλα, κασκόλ, γένια, γυαλιά, μακιγιάζ και άλλα αντικείμενα που μπορεί να σκιάζουν το πρόσωπο, ωστόσο, δεν υπήρχε καμία αναφορά για τα γυαλιά ηλίου. Ο Federighi δήλωσε ότι η λειτουργία αναγνώρισης προσώπου του iPhone X θα λειτουργήσει με τα περισσότερα γυαλιά ηλίου τα οποία αφήνουν αρκετό φως για το Face ID για να αναγνωρίζουν τα μάτια των χρηστών. “Τα περισσότερα γυαλιά ηλίου έχουν αφήσει αρκετό φως IR που το Face ID μπορεί να δει τα μάτια σας ακόμη και όταν τα γυαλιά φαίνονται αδιαφανή. Είναι πραγματικά εκπληκτικό! “, Δήλωσε ο Federighi σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.

Στη συνέχεια, μια άλλη ερώτηση που τέθηκε από τον Krimbel ήταν πώς θα εμποδίσετε έναν κλέφτη από το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας, κάνοντάς σας να το κοιτάξετε. Ο Federighi είπε ότι η Apple έχει δύο λύσεις: “Εάν δεν κοιτάζετε το τηλέφωνο, δεν θα ξεκλειδώσει“, είπε. “Επίσης, αν πιέσετε τα κουμπιά και στις δύο πλευρές του τηλεφώνου όταν το παραδώσετε, θα απενεργοποιηθεί προσωρινά το αναγνωριστικό προσώπου.

Το Face ID τροφοδοτείται από ένα νευρικό επεξεργαστή και μπορεί να εκτελεί 600bn λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο. Διαθέτει σύστημα κάμερας TrueDepth που αποτελείται από προβολέα σημείου, υπέρυθρη κάμερα και flood illuminator. Η λειτουργία αντικατέστησε το κουμπί TouchID στο iPhone και είναι αποκλειστικά χαρακτηριστικό για το iPhone X.