Το Bluetooth 5 με εύρος x4 και διπλάσια ταχύτητα γίνεται επίσημο

Bluetooth 5

H Bluetooth Special Interest Group (SIG) ανακοίνωσε επίσημα το Bluetooth 5, τη νέα έκδοση του ασύρματου προτύπου, όπως αναμενόταν. Το Bluetooth 5 θα καυχηθεί για την διπλάσια ταχύτητα που προσφέρει και τετραπλάσια εμβέλεια σε χαμηλής ενέργειας συνδέσεις.

Επίσης, έρχεται με μια βελτιωμένη ικανότητα μετάδοσης μηνυμάτων, αυξάνοντας παράλληλα την ικανότητα της χωρίς σύνδεση μεταδόσεις δεδομένων σε πάνω από 800 τοις εκατό. Το Bluetooth 5 έχει οκτώ φορές την ικανότητα μετάδοσης μηνυμάτων, που θα αυξήσει την υιοθέτηση και ανάπτυξη των beacons  και location-based services στον οικιακό αυτοματισμό, τις επιχειρήσεων και της βιομηχανικής αγοράς.Η Ειδική Ομάδα Ενδιαφέροντος της Bluetooth αναμένει περίπου 371 εκατομμύρια από τα beacons να έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρο τον ανεπτυγμένο κόσμο μέχρι το 2020.

Επιπλέον, το Bluetooth 5 θα παρέχει επίσης σημαντικές νέες λειτουργίες για connectionless υπηρεσίες όπως η γεωγραφική θέση των σχετικών πληροφοριών και πλοήγησης. Η προδιαγραφή Bluetooth 5 έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017.