Το Cryptocurrency mining Android malware ‘Loapi’ μπορεί να καταστρέψει το κινητό σας

kis

Η Kaspersky Labs ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει νέο malware trojan για το Android, το Loapi που λέγεται ότι χρησιμοποιεί κινητά τηλέφωνα με Android για εξόρυξη Monero tokens (ένα είδος cryptocurrency). Αυτή η δραστηριότητα λέγεται ότι δεν είναι μόνο η υπερθέρμανση των τηλεφώνων, αλλά προκαλεί και βλάβη στο τηλέφωνο.

Η μεγαλύτερη βλάβη του Trojan Loapi είναι ότι χρησιμοποιεί το Android κινητό σας για την εξόρυξη του cryptocurrency με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνει υπερβολικά τη συσκευή σας και να καταστρέφει τα εσωτερικά του τηλεφώνου σας. Η Kaspersky Labs λέει: “Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, η μπαταρία του δοκιμαστικού smartphone ”ψήθηκε” 48 ώρες μετά τη μόλυνση της συσκευής“. Εκτός από την εξόρυξη, το Loapi μπορεί επίσης να επηρεάσει το τηλέφωνό σας με ανεπιθύμητες διαφημίσεις banner και βίντεο και επίσης να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές, να επισκεφθείτε συνδέσμους και να ανοίξετε σελίδες στο Facebook, το Instagram και το VKontakte.

Νομίζετε ότι ξεμπερδέψατε? Το Trojan μπορεί επίσης να εγγράφει χρήστες για πληρωμένες υπηρεσίες και να στέλνει κρυφά μηνύματα κειμένου σε αριθμούς κινητής τηλεφωνίας που επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα της συνδρομής που καταβάλλεται. Μπορεί ακόμη και να διαγράψει εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα από το τηλέφωνο.

Η Kaspersky Labs προτείνει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές μόνο από επίσημα καταστήματα και να απενεργοποιούν όλες τις ρυθμίσεις του συστήματος όπως εγκατάσταση από άγνωστη πηγή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του τηλεφώνου. Επιπλέον, η εταιρεία συμβουλεύει επίσης να εγκαταστήσετε ένα αξιόπιστο και αποδεδειγμένο AV για Android και να σαρώνετε τακτικά τη συσκευή σας.