Το Google Play Store απαιτεί από τις εφαρμογές να στοχεύουν το πιο πρόσφατο Android API

Play Store

Η Google ανακοίνωσε σήμερα τρεις σημαντικές αλλαγές στο Play Store, οι οποίες θα απαιτήσουν απο τις νέες εφαρμογές και τις ενημερώσεις τους να στοχεύουν στο πιο πρόσφατο Android API για σκοπούς επαλήθευσης.

Η Google δήλωσε ότι έως το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οι υπάρχουσες και οι νέες εφαρμογές του Play Store θα στοχεύσουν στο πιο πρόσφατο Android API, ακριβώς για να διασφαλίσουν ότι οι εφαρμογές του Play Store είναι βελτιστοποιημένες για την ασφάλεια και την απόδοση. ”Αυτή η κίνηση είναι να παρέχουμε και να βοηθάμε τους προγραμματιστές να εξασφαλίζουν τις εφαρμογές τους και να εμποδίζουν τους χρήστες Android από οποιαδήποτε επίθεση Malware”, δήλωσε η Google.

Από το 2018, όλες οι νέες και ενημερωμένες εφαρμογές θα απαιτούν στόχευση ενός SDK το οποίο δεν θα υπερβαίνει το ένα έτος σε παλαιότερη έκδοση από την τρέχουσα έκδοση. Αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε εφαρμογή για νέες εφαρμογές τον Αύγουστο του 2018 και για ενημερώσεις σε υπάρχουσες εφαρμογές τον Νοέμβριο του 2018.

Μια άλλη αλλαγή είναι η απαίτηση υποστήριξης 64-bit σε εφαρμογές για το Android 5.0. Η Google πιστεύει ότι οι εφαρμογές 64-bit προσφέρουν σημαντικά καλύτερη απόδοση, οπότε οι προγραμματιστές πρέπει τώρα να αναφέρουν την υποστήριξη 64-bit για την εφαρμογή τους, για την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν κώδικα 64-bit μαζί με τον κώδικα 32-bit στο ίδιο APK. Αυτή η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ τον Αύγουστο του 2019.

Η Google ανακοίνωσε επίσης ότι από το 2018 θα περιλαμβάνει τώρα ένα μικρό ποσό metadata ασφαλείας στα αρχεία APK που θα χρησιμεύσουν ως επαλήθευση και θα γνωρίζουν ότι ήταν επίσημα διανεμημένα από το Google Play. Οι προγραμματιστές δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα και η Google θα προσαρμόσει αυτόματα το μέγιστο μέγεθος του APK για να λάβει υπόψη την μικρή προσθήκη metadata και δεν θα αλλάξει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής σας.