Το Google reCAPTCHA Android API προστατεύει τις εφαρμογές για κινητά από το spam και το bot abuse

Google-reCAPTCHA-for-Android

Η Google εισήγαγε το reCAPTCHA Android API που χρησιμοποιεί μια προηγμένη μηχανή ανάλυσης κινδύνου για την προστασία των εφαρμογών από ανεπιθύμητα μηνύματα και άλλες καταχρηστικές ενέργειες όπως τα bots. Αν η υπηρεσία υποψιάζεται ότι ο χρήστης που αλληλεπιδρά με την εφαρμογή μπορεί να είναι ένα bot αντί για έναν άνθρωπο, εμφανίζει ένα CAPTCHA που ο άνθρωπος πρέπει να λύσει πριν η εφαρμογή μπορεί να συνεχίσει να εκτελεί.

Η Google παρουσίασε για πρώτη φορά το reCAPTCHA πριν από δέκα χρόνια και η εταιρεία λέει ότι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρήστες έχουν επωφεληθεί από αυτό. Η Google αναφέρει ότι η έρευνά της έδειξε πρόσφατα ότι η σημερινή τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να λύσει ακόμα και την πιο δύσκολη παραλλαγή του παραμορφωμένου κειμένου με ακρίβεια 99,8%. Έτσι, το παραμορφωμένο κείμενο, από μόνο του, δεν αποτελεί πλέον αξιόπιστο τεστ. Για να αντεπεξέλθει σε αυτό, πέρυσι εισήγαγε προηγμένη ανάλυση κινδύνου για το reCAPTCHA, το οποίο θεωρεί ενεργά την πλήρη δέσμευση του χρήστη με το CAPTCHA πριν, κατά τη διάρκεια και μετά, για να διαπιστώσει εάν αυτός ο χρήστης είναι άνθρωπος. Αυτό μας επιτρέπει να βασιζόμαστε λιγότερο στην πληκτρολόγηση παραμορφωμένου κειμένου και με τη σειρά του να προσφέρουμε μια καλύτερη εμπειρία για τους χρήστες.

Το reCAPTCHA Android API περιλαμβάνεται στο Google SafetyNet, το οποίο παρέχει υπηρεσίες όπως βεβαίωση συσκευής και ασφαλή περιήγηση για προστασία των εφαρμογών για κινητά. Μπορείτε να ελέγξετε τον ιστότοπο των Google Developers αν θέλετε να ενσωματώσετε το reCAPTCHA στην Android εφαρμογή σας. Το API reCAPTCHA θα είναι σύντομα διαθέσιμο για iOS.