Το iOS 10 τρέχει στο 60% των συσκευών της Apple

Apple,iOS10

Η Apple ανακοίνωσε την υιοθέτηση του iOS 10 του κινητού λειτουργικού συστήματος της, το οποίο πλέον τρέχει στο 60% των συμβατών συσκευών. Αυτό είναι μια αύξηση 6% σε σχέση με την τελευταία φορά που ανακοινώθηκαν αντίστοιχα στοιχεία.

Όσο για τις υπόλοιπες εκδόσεις, το μερίδιο του iOS 9 ανέρχεται σήμερα στο 32%, κάτω από το μερίδιο του 38% που αποκαλύφθηκε μια-δυο εβδομάδες πριν, ενώ οι ακόμα παλιότερες εκδόσεις iOS διεκδικούν μερίδιο του 8%, το οποίο παραμένει αμετάβλητο. Έτσι, είναι σαφές ότι το μερίδιο ανεξάρτητα από το iOS 10 θα αυξηθεί σε βάρος του iOS 9 ακόμα κι αν η αναβάθμιση κινείται σε πιο αργούς ρυθμούς σε σύγκριση με πέρσι όπου το iOS 9 χρειάστηκε μόλις 3 μέρες για να φτάσει στο 50% των ενεργών συσκευών.

Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση του iOS είναι η 10.1 και ανακοινώθηκε τη Δευτέρα όπου επιτέλους έφερε το πολυπόθητο Portrait Mode στην κάμερα του iPhone 7 Plus. Η Apple έκανε την ανακοίνωση των ποσοστών την ίδια μέρα με την παρουσίαση των νέων Macbook Pro. Και βέβαια όπως κάθε χρόνο είναι ακόμα μια μεγάλη νίκη έναντι στο Android και την Google, όπου η υιοθέτηση του νέου λειτουργικού γίνεται με ρυθμούς σαλιγκαριού και φυσικά ένας τεράστιος αριθμών συσκευών δεν θα αναβαθμιστεί ποτέ με ότι αυτό συνεπάγεται στην εμπειρία χρήσης και κυρίως στην ασφάλεια των χρηστών.