Το iOS 11 ξεπερνά το iOS 10, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο 47% των συσκευών της Apple

iOS 11

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 11 τον περασμένο μήνα και έχει ξεπεράσει ήδη τον προκάτοχό της όσον αφορά την υιοθεσία. Μια τελευταία έκθεση της εταιρείας Analytics Mixpanel αποκάλυψε ότι το iOS 11 έχει μερίδιο αγοράς 47%, σε σύγκριση με το 46% για το iOS 10. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα iPhones και iPads λειτουργούν ήδη στο τελευταίο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας σε σχέση με το προηγούμενο.

Αν και οι αριθμοί φαίνονται εντυπωσιακοί, η υιοθέτηση του iOS 11 είναι στην πραγματικότητα πιο αργή από ότι πέρυσι, όπου το iOS 10 ξεπέρασε το iOS 9 σε μόλις δύο εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, το iOS 10 βρίσκεται σήμερα στο 46%, ενώ τα iOS 9 κυμαίνεται μόλις στο 6,7%. Η υιοθέτηση του iOS 11 αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, αφού οι χρήστες θα αναβαθμίσουν το iOS 11 μόλις η Apple θα κυκλοφορήσει το iOS 11.1. Μετά την κυκλοφορία του iOS 11, η Apple ξεκίνησε να αναπτύσσει τρεις μικρές ενημερώσεις που συνοδεύονταν από διορθώσεις για ορισμένα σφάλματα και προβλήματα.

Συγκριτικά, το Android Oreo, το πιο πρόσφατο Android OS της Google, είναι εγκατεστημένο σε μόλις 0,2% των ενεργών συσκευών Android, ενώ το Nougat είναι μόλις στο 17,8%.