Το Microsoft HoloLens επεκτείνεται σε 29 νέες αγορές

Microsoft HoloLens

Από την ανακοίνωση των συσκευών Microsoft HoloLens, η εταιρεία δεν ανέφερε ποτέ για τον αριθμό των μονάδων που έχουν πωληθεί, ούτε για την πλήρη διαθεσιμότητά τους. Ωστόσο, αυτό που αλλάζει σήμερα είναι ότι η Microsoft στο event της Decoded Future στο Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι το HoloLens επεκτείνεται σε 29 ακόμα αγορές.

Το HoloLens είναι η ανάμικτη πραγματικότητα (mixed reality) της Microsoft στην προσπάθεια της να τα βάλει με την Apple και το AR της Google. Από τον περασμένο Μάρτιο, η Microsoft ισχυρίστηκε ότι έχουν κατασκευαστεί 150 εφαρμογές για το HoloLens και ακούγεται ότι η εταιρεία εργάζεται στη δεύτερη συσκευή HoloLens, η οποία θα διαθέτει το δικό της τσιπ AI. Αυτό το αποκλειστικό chip θα μεταφέρει το HoloLens computing απο το cloud σε τοπικό υπολογιστή.

Το HoloLens έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στα Windows 10, τα οποία έχουν υποστήριξη για την ολογραφική διεπαφή σε επίπεδο API. Η Microsoft λέει ότι η εποχή της μικτής πραγματικότητας θα χρησιμεύσει ως καταλύτης για καινοτομίες στο χώρο εργασίας και αναμένουμε από τους πρώτους εργαζόμενους και τους πληροφοριοδότες να επωφεληθούν σημαντικά από λύσεις που συνδυάζουν τη φυσική και την ψηφιακή μας πραγματικότητα.

Επί του παρόντος, η Microsoft πωλεί την αναπτυξιακή έκδοση του HoloLens για $3.000 και μια ‘Commercial Suite’ με πρόσθετα χαρακτηριστικά για $5.000. Η Microsoft ανέφερε ακόμη ότι θα ρίξει τις πιο απαιτητικές λειτουργίες μέσω ενημερώσεων λογισμικού για το HoloLens στους υφιστάμενους πελάτες της κάποτε στις αρχές του επόμενου έτους. Επίσης, δήλωσε ότι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους η εταιρεία θα μεταφέρει μια πρόσθετη δυνατότητα απομακρυσμένης ολογραφικής διδασκαλίας με βάση τις Ομάδες της Microsoft και την Azure Active Directory.

Οι νέες αγορές στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το HoloLens περιλαμβάνουν την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία, το Λιχτενστάιν, τη Λιθουανία, , Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία.