Το Sony PlayStation VR θα διατεθεί και για PC

PlayStation VR

Η Sony εξέπληξε πολλούς ανθρώπους και βασικά τους gamers όταν πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε ότι το PlayStation VR θα κοστίζει μόνο $399. Αυτό είναι $200 φθηνότερο από το Oculus Rift, το οποίο λέει ο Palmer Luckey ότι πωλείται σε τιμή κόστους και όμως η Sony εξακολουθεί να το διαχειρίζεται ώστε να μην χάσει χρήματα σε κάθε πώληση της συσκευής εικονικής πραγματικότητας.

Ενώ αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την Oculus, τουλάχιστον μπορούν να χαλαρώσουν γνωρίζοντας ότι το PlayStation VR περιορίζεται στο PS4 και δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής στους υπολογιστές. Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Masayasu Ito, επικεφαλής της Sony Computer Entertainment’s Home Game Console Business Division, το PlayStation VR δεν θα περιορίζεται στο PS4 για πάντα.

Ο κύριος Ito εξήγησε ότι το PlayStation VR ποτέ δεν ήταν γραφτό να γίνει απλά ένα PS4 περιφερειακό. Αυτή τη στιγμή είναι, αλλά φαίνεται ότι η Sony έχει πρόθεση να επεκταθεί και στο χώρο των PC. Όταν αυτό συμβεί θα επιτρέπει το cross play μεταξύ των PS4 VR χρηστών και των PC gamers στα συγκεκριμένα VR παιχνίδια. Εάν η Sony το επιτύχει αυτό, θα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν θα έχουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της.

Το PlayStation VR στο PC μπορεί να θεωρηθεί εφικτό, λόγω του ότι το PS4 διαθέτει επίσης αρχιτεκτονική x86. Οι δύο πλατφόρμες είναι ήδη πολύ κοντά από την άποψη του hardware, έτσι το porting θα πρέπει να είναι σχετικά απλό. Και όταν η Sony θα είναι έτοιμη να επεκτείνει σταδιακά την PC έκδοση της εικονικής πραγματικότητας, το κόστος κατασκευής του headset θα πρέπει να έχει μειωθεί σημαντικά, καθιστώντας το δυνητικά μια ακόμη φθηνότερη αγορά για PC (και PS4) παίκτες.

Πηγή