Το YouTube δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την επί πληρωμή υπηρεσία ροής μουσικής τον Μάρτιο του 2018

YouTube logo

Το YouTube λέγεται ότι θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία συνδρομητικής μουσικής τον Μάρτιο του 2018 σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Το YouTube επιδιώκει να ανταγωνιστεί απευθείας με αντιπάλους όπως η Apple και η Spotify, οι υπηρεσίες των οποίων μεγαλώνουν σταδιακά μετά από δύο δεκαετίες πτώσης.

Η Warner Bros, μία από τις τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο, έχει ήδη υπογράψει, ενώ συζητήσεις με την Sony Music Entertainment και την Universal Music Group βρίσκονται σε εξέλιξη. Αν και το ποσοστό συνδρομής επί πληρωμή μουσικής αυξάνεται, οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες εξακολουθούν να διαμαρτύρονται.

Παρά το γεγονός ότι προσπάθησε μερικές φορές στο παρελθόν, το YouTube δεν είχε ποτέ την ίδια επιτυχία με την Apple ή το Spotify με την συνδρομητική υπηρεσία. Η Google εισήγαγε προηγουμένως μουσική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής το 2011 και το YouTube Red το 2016, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο στο YouTube χωρίς διαφημίσεις.

Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής μουσικής που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο YouTube αναφέρεται ως Remix και θα περιλαμβάνει streaming κατά παραγγελία όπως το Spotify και θα ενσωματώνει στοιχεία όπως βίντεο κλιπ από το YouTube. Η εταιρεία έχει ήδη απευθύνει έκκληση στους καλλιτέχνες να αναζητήσουν τη βοήθειά τους στην προώθηση της νέας υπηρεσίας. Το YouTube λέγεται ότι είναι επίσης σε διαπραγματεύσεις με το Vevo για τις αρχές του επόμενου έτους.